Nimetön lahjoittaja lähetti kasan suklaata koronakriisin keskiössä kamppaileville hoitajille Lempäälässä – Hoitaja Erika: "Lämmittää paljon enemmän kuin valaistu rakennus"

Sairaanhoitajat, lääkärit ja muu hoitohenkilökunta ovat erityisen kovilla nyt koronaviruksen aikaan. Koronakriisi on vienyt hoitajilta lomia ja ajanut heidät "pakkotyöhön". Myös hoitajien irtisanomisaikaa on pidennetty neljään kuukauteen.

Katso videolta haastattelu, jossa Tehyn puheenjohtaja kertoo hoitajien tilanteesta koronakriisin keskellä.

Tehyn puheenjohtajan tilitys suorassa lähetyksessä: Miksi lääkärit saavat lisäkorvausta, mutta hoitajat eivät? 6:20

Suomessa on keskusteltu myös hoitajien palkkojen korottamisesta koronakriisin vuoksi, mutta toistaiseksi sellaista ei ole luvattu.

Lempäälässä hoitajia kuitenkin ilahdutettiin mukavalla tavalla, kun terveyskeskuksen päivystykseen lähetettiin hoitohenkilökunnalle iso kasa suklaalevyjä.

– Joku nimetön ihanuus halusi lahjoittaa meille päivystykseen suklaata. Kyllä muuten lämmittää paljon enemmän kuin valaistu rakennus, kirjoitti Lempäälän terveyskeskuksen päivystyksessä hoitajana työskentelevä Erika Isohanni Twitterissä.

Isohanni viittaa kirjoituksellaan siihen, kun Helsingissä Finlandia-talon julkisivu valaistaan joka lauantai-ilta hoitohenkilökunnan kunniaksi. Tämä aloitettiin huhtikuun alussa, jolloin Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoi siitä Twitterissä.

Lahjoittaja haluaa pysyä salassa

Isohanni kertoo MTV Uutisille, etteivät he tiedä, kuka suklaalevyt oli lahjoittanut päivystykseen. Lahjoittaja haluaa pysyä nimettömänä.

– Tämä oli ihana ele. Jos hoitajia tai muuta ammattiryhmä haluaa ilahduttaa, niin näinä aikoina yksittäispakatut asiat, kuten kääreelliset suklaakonvehdit ovat vielä parempia kuin suklaalevy, jotta hygieniataso pysyy mahdollisimman korkeana, hän neuvoo.

Isohanni on itse töissä Lempäälän terveyskeskuksen päivystyksessä, jossa on ollut enimmäkseen rauhallista korona-aikaan.

– Ihmiset saattavat vähän myös pelätä hakeutua nyt hoitoon. Me pidämme kyllä hyvää huolta siitä, että kaikkien olisi turvallista tulla päivystykseen, hän vakuuttaa.

Tehy vaatii koronalisää hoitajille

Suomessa hoitajille on esitetty kunnianosoituksia koronaepidemian takia ja heille on toivotettu kovasti voimia. Näkyvin kunnianosoitus on ollut Finlandia-talon valaiseminen.

Tehy on myös vaatinut sairaanhoitajille koronalisää.

– Kyllä vaativasta ja vaarallisesta työstä täytyy maksaa kunnon korvaus, totesi Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen aiemmin MTV Uutiset Livelle.

Naapurimaassa Ruotsissa tehohoidossa työskentelevien palkat tuplattiin.

Lue myös:

    Uusimmat