Niko Saarinen muistelee syöpään menehtynyttä mummiaan: "En meinannut tunnistaa häntä enää"

Niko Saarinen paljastaa kolme lapsuuden haaveammattiaan 0:37
Videolla Niko Saarinen paljastaa kolme lapsuuden haaveammattiaan.

Juontaja Niko Saarinen teki äskettäin 300. Nikotellen-podcastinsa jakson juontoparinsa Jasmiina Yildizin kanssa. Syöpädiagnoosin ja -hoitojen jälkeen podcast-työnsä pariin palannut Yildiz toi Saarisen mieleen hänen syöpään menehtyneen mumminsa. 

Radiojuontaja Niko Saarinen, 37, nauhoitti 14. kesäkuuta 300. Nikotellen-podcastin jaksonsa Jasmiina Yildizin, 27, kanssa Helsingin Ylioppilastalolla liveyleisön kera. Yildiz palasi samalla poscast-työnsä pariin syöpähoitojensa jälkeen. Hänellä todettiin kohdunkaulan syöpä alkuvuodesta, ja nyt hoidot ovat toistaiseksi ohi. 

Kerta ei ole ensimmäinen, kun syöpä saapuu Saariseen lähipiiriin, sillä hänen mumminsa on kuollut syöpään.

– Se oli silloin pelottavaa, kun kaikki tapahtui niin nopeasti. Olin 15-vuotias ja muistan, kun näin mummini viimeistä kertaa sairaalassa, niin en meinannut tunnistaa häntä enää. Se oli minulle valtava shokki. Kadun aina vähän sitä viimeistä kertaa, kun en lähtenyt äidin mukaan sairaalaan, koska en ehkä halunnut nähdä mummia siinä kunnossa. Seuraavaa kertaa ei enää tullut. Kaikki tapahtui vain viikoissa. Tämä on jäänyt kaivertamaan, Saarinen kertoi MTV Uutisille ennen podcast-jakson äänitystä.

Juontopariaan Yildiziä Saarinen pitää taistelijana ja on todella innoissaan tämän paluusta podcastin pariin. 

– Ajattelin, ettei hän tule vielä takaisin, mutta sanon, että jumankekka, se nainen on taistelija. Nyt hän on täällä ja tulee liveyleisön eteen vetämään jakson. Eihän tuohon moni pystyisi, eikä pystyisi noin avoimesti jakamaan matkaansa syöpätaistelustaan. Hattu päästä pois ja kouraan. Toivon, että kaikella on tarkoitus, ja että tämä kaikki on lisännyt tietoisuutta esimerkiksi papa-kokeista, ja Jassun jakama tarina voi auttaa jotakin toista, Saarinen kertoi. 

Saarinen tekee vielä parisen viikkoa paljon töitä ja hyppää sitten heinäkuussa pois radioaalloilta kuukauden kesäloman pariin. 

– Ei mitään suunnitelmia. Tykkään siitä, kun media-ala aina nukkuu heinäkuun, niin nukun sen mukana. Aamuradion tekijänä yöunet jäävät aina vähäisiksi, niin veikkaan, että ensimmäinen kesälomaviikko menee nukkumiseen, toinen ex tempore -lomamatkaan ja eikö kolmannella viikolla murehdita jo sitä, että pian mennään töihin, Saarinen naureskeli. 

Lue myös:

    Uusimmat