Niko kosi Monaa Joulupukin kuuma linja -ohjelmassa juuri ennen koronaa – "Kyllä siinä taisi vähän silmät kostua"

Niko kosi Monaa Joulupukin kuuma linja -ohjelmassa juuri ennen korona-ajan alkua –"Kyllä siinä taisi vähän silmät kostua" 4:41
Katso, miten pariskunnalla menee nyt ja miten upeasta kosinnasta oli kyse!

Tasan kaksi vuotta sitten monen suomalaiskodin jouluaaton perinteisiin kuuluva tv-ohjelma sai romanttisen yllätyskäänteen, kun lahtelainen Niko päätti yllättää Mona-rakkaansa kosinnalla Joulupukin kuuma linja -ohjelmassa. MTV Uutiset selvitti, mitä pariskunnalle kuuluu nyt.

Jouluaattona 2019 Niko Reinikaisen ja Mona Marjamaan kotona herätyskello soi jouluaaton aamuna perinteisesti kello 7.30, jotta pariskunta ehtisi television ääreen Monan joulun lempiohjelmaa katsomaan.

Mona on jouluihminen henkeen ja vereen, ja aattoaamun ehdoton kohokohta on aina ollut Joulupukin kuuma linja. Jouluaattona kaksi vuotta sitten Joulupukin kuuma linja olikin henkilökohtaisempi kuin Mona olisi koskaan voinut kuvitella.

Ylen esittämä perinteinen ohjelma sai Nikon lähettämästä viestistä erikoisen käänteen. Lähetyksessä tonttu pyysi joulupukilta apua, koska "vähän isompi tonttu on lähettänyt kysymyksen".

– Rakastan sinua aina ja ikuisesti ja siksi esittäisinkin kysymykseni: Rakas Mona, tuutko mun vaimokseni? Terveisin Niko Lahdesta, luki Nikon kirjeessä.

Nyt yllätyskosinnasta on kulunut tasan kaksi vuotta. Miksi Niko halusi kosia Monaa juuri jouluaattona?

– Joulu on ollut meille aina tärkeä juhla ja aina aattoaamuna heräämme katsomaan Joulupukin kuumaa linjaa. Siitä se idea sitten lähti, Niko kertoo MTV Uutisille Lahdessa, jossa pari viettää joulua vanhempiensa luona.

– En tiedä, onko sillä merkitystä mikä päivä se oli, mutta olihan se ihanasti ajateltu, kun olen sellainen jouluhöperö ja odotan joulua melkein jo juhannuksesta lähtien, Mona kertoo hymyillen.

– Se oli ihan passeli päivä, mutta en osannut kyllä yhtään odottaa sitä.

Nikolla oli tiedossa suurpiirteinen aikaikkuna, jonka sisällä hänen kirjeensä luettaisiin lähetyksessä.

– Katsoimme siinä tuttuun tapaan ohjelmaa ja sitten Mona alkoi kuunnella, että "lahtelainen Mona ja Niko", eikä hän siinä vaiheessa oikein tajunnut, mistä on kyse, Niko muistelee.

– Huutelin siinä sohvalla vaan, että täällä on joku Mona ja Niko, Mona sanoo.

Asian laita valkeni Monalle, kun kirjeessä tuli puheeksi jalkapallo.

– Me olemme molemmat intohimoisia penkkiurheilijoita, mutta Nikolla se menee vielä hieman pidemmälle, kun on kyse jalkapallosta. Ei tarvitse olla kyse mistään tunnetuista joukkueista, vaan kyse voi olla esimerkiksi Lahden kortteliliigasta, Mona kertoo.

Nikon yllätys onnistui täydellisesti ja tuleva vaimo vastasi "kyllä".

– Kyllä siinä taisi vähän silmät kostua ja molemmat herkistyivät, Niko muistaa.

Hääsuunnitelmia on jo tehty

Pariskunnan viimeiset kaksi vuotta ovat olleet etätöiden ja etäopiskelun täyttämiä. Hääsuunnitelmiakin on jo tehty.

– Suunnitelmia on, mutta mitään konkreettista ei ole vielä tehty koronatilanteesta johtuen. Aika vaikeaa on, kun tuntuu, että aina kun näkyy vähän valoa tunnelin päässä tilanteen suhteen, vedetäänkin matto jalkojen alta. Monilla tuttavilla on sama tilanne, Niko sanoo.

Entä aikovatko Mona ja Niko avioitua jouluaattona?

– Tuskin ihan jouluaattona, mutta olemme alkaneet miettiä talvihäitä. Hirveät jonot on tällä hetkellä kesähääjuhlapaikkoihin, Mona toteaa.

Katso Monan ja Nikon haastattelu kokonaisuudessaan artikkelin yläosassa!

Lue myös:

    Uusimmat