Nikita Mazepinin karmea temppu oli tallipomon mukaan "väärinkäsitys" – Mick Schumacher järkyttyi: ”Yrittikö hän tappaa meidät?”

4:59
Samaan aikaan, kun Haas-kuskit taistelivat 13. sijasta, Azerbaidzhanin kisassa tapahtui vielä isompi shokki Lewis Hamiltonin ajettua ulos.

Azerbaidzhanin GP:n jämäsijoista tallikaveriaan vastaan taistellut Mick Schumacher järkyttyi liikkeestä, jonka Nikita Mazepin teki ohitustilanteessa hänelle.

Schumacher polkaisi kisan viimeisten kierrosten uusintalähdön jälkeen ohi Mazepinista ja nousi kisan lopputuloksissa sijalle 13.

MM-pisteitä tämä sijoitus ei tuonut, mutta teko saattaa silti hyvässä lykyssä olla miljoonien arvoinen. Schumacherin sijoitus on nollakerhossa olevista tiimeistä tähän asti kauden paras, ja saattaa jopa ratkaista lopullisen järjestyksen Williamsin ja Haasin välillä kauden palkintorahoja jaettaessa.

Tallikaveri Mazepinilla otti Schumacherin ohitus koville. Venäläisellä ei ollut mitään jakoa laittaa kampoihin, mutta siitä huolimatta hän liikautti uhkaavasti rattiaan ahdistaen Schumacheria ratamuuria kohti.

– Mitä v****a tuo oli?! Oikeasti, yrittikö hän tappaa meidät? Schumacher sauhusi tiimiradiossa.

Mazepinin ohjaamosta kuvattuna tilanne näytti varsin selvältä: Schumacher tuli vastustamattomasti ohi, ja turhautunut Mazepin pelotteli häntä liikkumalla eteen muutenkin ahtaassa tilassa.

Näin hän myöntää osittain käyneenkin.

– Olin vähän turhautunut, kun menetin sijan tallikaverilleni pääsuoralla. Minulta loppui (voimayksikön) akusta tehot, joten olin istuva maali. Siinä kaikki, Mazepin totesi.

Tallipäällikkö Günther Steiner on joutunut kommentoimaan lähes joka viikonloppu F1-tulokkaansa toilailuita, joista osa on ollut hengenvaarallisia, osa vain epäurheilijamaisia. Puolustuspuheiden luulisi jo vähitellen loppuvan kesken, mutta Haas-pomo keksi tässäkin tapauksessa sanoja, joilla asia saatiin putsattua maton alle.

– Suoralla oli tilanne, joka on jo saatu sovittua. Olemme puhdistaneet ilman, Steiner kiirehti toteamaan Motorsport.comin mukaan.

– Siinä oli pientä väärinkäsitystä, mutta olemme nyt jo päässeet siitä yli.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja