Niki Laudan kuolema ravisutti moottoriurheilumaailmaa, legendaa muisteltu yli lajirajojen – "Valtava inspiraatio, joka teki historian suurimman paluun radalle"

Kolme F1-maailmanmestaruutta voittanut Niki Lauda on kuollut 70-vuotiaana. Moottoriurheiluväki on muistanut itävaltalaista kuljettajaa laajasti.

Laudan perhe kertoi lajilegendan poismenosta tiistaina. Vuosina 1975, 1977 ja 1984 maailmanmestaruudet voittaneelle Laudalle tehtiin keuhkosiirrännäinen kahdeksan kuukautta sitten.

– Kaikki McLarenilla ovat todella surullisia siitä, että ystävämme, kollegamme ja vuoden 1984 maailmanmestari Niki Lauda on menehtynyt. Niki on ikuisesti sydämessämme ja varjeltu osa historiaamme, neljä vuotta Laudan tallina ollut McLaren-talli twiittasi.

– Lepää rauhassa Niki Lauda. Pidämme sinut aina sydämessämme, olet kuolematon osa historiaamme. Moottoriurheiluyhteisö suree tänään todellisen legendan valtavaa menetystä. Ajatuksemme ovat hänen ystäviensä ja perheensä kanssa, F1-sarja otti osaa.

Lauda oli tiiviisti mukana Mercedes-tallin toiminnassa. Hän oli tallin osaomistaja ja kuului tallin johtoportaaseen. Mercedes muisteli poismennyttä jäsentään ytimekkäästi.

– Laji on menettänyt yhden todellisista kuljettajista. Legenda on poissa. Kiitos kaikista muistoista. Lepää rauhassa Niki Lauda. Osanottoni perheelle, C Moren kommentaattori Toni Vilander kirjoitti.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Myös useat F1-kuljettajat ovat muistelleet Laudaa sosiaalisessa mediassa. Vuonna 2009 maailmanmestaruuden voittanut Jenson Button oli legendan kuolemasta järkyttynyt.

– Legenda on poistunut keskuudestamme. Lepää rauhassa, Niki, kuljettaja kirjoitti Instagram-tilillään.

– Suuri menetys urheilulle, sydämiimme jää suuri aukko. Rohkea, puhelias ja todella hauska. Ikävöin sinua kiertelemässä F1-varikkoa. Legenda elää ikuisesti, koska olit todella erityinen mies. Kiitos kaikista muistoista, vuosina 1989-2000 F1-sarjassa ajanut Johnny Herbert twiittasi.

– Hän oli valtava inspiraatio, joka teki historian suurimman paluun radalle. Hän oli myös uniikki persoona. En ikinä unohda sitä, miten hän tuki minua, kun F1-urani päättyi Melbournessa. Lepää rauhassa, Niki, kauden verran F1:ssä ajanut Giedo van der Gardemuisteli Twitterissä.

Laudan kuolema on koskettanut moottoriurheilumaailmaa yli lajirajojen. Osanottonsa kertoivat myös Le Mansissa ajanut Tom Coronel ja vuoden 2016 IndyCar-mestari Simon Pagenaud.

– Niki Lauda oli sankarini. En koskaan unohda sitä, että minulla oli hänen julisteensa sänkyni yläpuolella, kun olin lapsi. Kiitos kaikesta rehellisyydestäsi ja taisteluasenteestasi, hollantilainen Coronel muisteli.

– Niki Lauda oli loistava esimerkki siitä, että työnteko kannattaa! Hänellä oli sanojensa mukaan hyvä perse, joten hän tunsi kaiken, mitä auto teki. Toivoin, että olisi kuin Ayrton Senna, mutta uskon, että synnyin enemmänkin Laudan kaltaiseksi. Kiitos kaikesta siitä, mitä annoit urheilulle. Surullista, että olet poistunut keskuudestamme, Pagenaud suri.

Myös Itävallan Yhdysvaltain lähetystö muisti legendaa Twitterissä.

– Legendaarinen itävaltalainen F1-kuljettaja Niki Lauda on kuollut 70 vuoden iässä. Monien sankari.

Klo 9.44: Lisätty Mercedeksen twiitti.

Lue myös:

    Uusimmat