Mainos

Niinistö: Venäjän ja lännen välirikko agendalle Putinin kanssa

Presidentti Sauli Niinistö haluaa keskustella Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa Venäjän ja lännen välirikosta. Niinistö kertoi alkuviikosta olevansa lähiaikoina yhteydessä Putiniin.

–Se, mistä haluan hänen kanssaan puhua, on tietysti Ukrainan tilanne. Mutta erityisesti tämä toinen kriisi, joka on laaja-alainen Venäjän ja lännen pahanpuoleinen välirikko, ettei se etenesi tuonne kylmän sodan aikojen suuntaan enää. Ja se on tietenkin sellainen asia, mikä välittömästi vaikuttaa turvallisuusajatteluumme, Niinistö sanoi tänään Santahaminassa vieraillessaan lukiolaisten turvakurssilla.

"En kritisoinut Haglundia"

Niinistö nuhteli alkuviikosta puolustusministeri Carl Haglundia (rkp) siitä, ettei hän informoinut presidenttiä pohjoismaisten puolustusministereiden yhteisartikkelista.

Haglund puolustautui ja sanoi, ettei artikkelia valmisteltu piilossa. Haglundin mukaan jo kuukausi sitten muun muassa tasavallan presidentin kansliaan lähetettiin raportti pohjoismaisten puolustusministerien kokouksesta Ruotsista.

Itse artikkelia ei ulkopolitiikan johto nähnyt ennen julkaisua. Erityisesti Venäjän uhan mainitseminen on noussut julkisuudessa tapetille.

Niinistö sanoi tänään, että hän ei kritisoinut Haglundia.

–Olen todennut niin, että hyvä olisi keskustella. Raportti ja tämä kirjoituksen teksti ovat eri asioita. Minä pidän vaan hyvänä, että keskustellaan.

Eli matkaraportti ei riitä informointiin?

–Jos meillä on kaksi eri asiaa, niin miten se informoidaan se toinen asia siinä ensimmäisessä, jos ne ovat vähän erilaisia? Siitä on kai kysymys. Mutta minusta nyt tuollaisia nyansseja ei kannata tässä edes vaalihuumassa jankuttaa.

Niinistö kannusti myös kansalaisia menemään huomenna vaaliuurnille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.