Mainos

Niinistö: Valmiusjoukot ontuvat

Valmiusjoukkojen toimintakyky on kyseenalainen helikopterien tilausvaltuuksien leikkauksen jälkeen, sanoi kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.) perjantaina Yorkissa.

Niinistö oli huolissaan valmiusjoukkojen toimintakyvystä, sen jälkeen kun torstaina hallitusryhmissä hyväksyttiin päätös leikata helikopterien tilausvaltuuksia yhteensä 1,6 miljardia markkaa.
-En ole ehtinyt asiantuntijoiden kanssa keskustella siitä, mitä mahtoi jäädä jäljille valmiusjoukoista, enkä kykene itse sitä päättelemään. Eduskunta kuitenkin hyväksyi valmiusjoukkostrategian ja toteutuuko se sitten noilla reunaehdoilla on suuri kysymys.

Niinistön mielestä on pohdittava, kannattaako joukkoja perustaa, jos niiden toimintakyky osoittautuu leikatuilla tilausvaltuuksilla kyseenalaiseksi.

Kahden leikkauskierroksen taustalla Niinistö näki puolustusvoimien suunnalta tulleet kommentit. Hänen mielestään oli selvä, että antamalla lausuntoja puolustusvoimat vain ärsytti eduskuntaa.

Omat aikeet ensi viikolla

Niinistö ei perjantaina suostunut vahvistamaan ennustuksia, joiden mukaan hän on siirtymässä ehdolle Helsinkiin, mutta lupaili lisätietoja ensi viikolla.
-Varmaan palaan tähän asiaan ensi viikolla, tai viimeistään tämän kuun loppuun mennessä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.