Mainos

Niinistö suomii eduskunnan talouspuheita

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö ihmettelee eduskunnan puheita valtion taloudesta. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kalliomäki leimasi Niinistön esittämät varoitukset budjettileikkauksista yksinäiseksi sadetanssiksi.

Niinistö vastaa Kalliomäen itsensä esittävän tuhlaajapokien go go'ta. Hän ihmettelee myös pääministeri Paavo Lipposen näkemyksiä, joiden mukaan valtion velanmaksuun palataan kun suhdanteet antavat myöten.

Valtiovarainministeri Niinistö palasi illallla Brysselistä Ecofinin kokouksesta huonolla tuulella. Päivällä eduskunta kävi keskustelun viimeisen istuntokautensa tavoitteista eikä alijäämistä juuri huolta kannettu.

- Kyllä minusta paremmin vaikuttaa siltä, että siellä on menossa tuhlaajapokien go go. Jos tyylilaji on tuo, niin vastataan sitten näin, Niinistö sanoi.

Lipposen puhe, jonka mukaan valtion velkaa on päästävä lyhentämään taloudellisen suhdanteen parantuessa, saa valtiovarainministeriltä aikaan ironisen kommentin.

- Minun mielestäni tässä on nyt vain kyse siitä, annetaanko otteen lipsahtaa sillä tavalla, että tätä saa joku toinen monta vuotta kelata takaisin, valtiovarainministeri totesi.

Niinistön mukaan nyt syntyvää kuuden miljardin alijäämää ollaan hautaamassa maton alle. Ylijäämäisiin budjetteihin ei Niinistön mukaan ole mitään mahdollisuuksia ainakaan kahteen kolmeen vuoteen normaalilla talouskasvulla, varsinkin kun auto- ja alkoholiverotus luo paineita toiseen suuntaan, samoin uudet eläkemenot. Siksi puheet paremmista suhdanteista oudoksuttavat.

Armoa ei saa myöskään Esko Ahon herääminen talouspoliittisine varotuksineen.

- Niin, kolme vuotta keskustan talouspolitiikka on ollut lisämenojen vaatimista. Jos on jotain muuta, hyvä tietysti myöhään kuin ei milloinkaan, Niinistö totesi.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 12.02.2002)

Suomen Pankin pääjohtajan Matti Vanhalan mukaan on hyvin tärkeää, ettei valtion taloutta päästetä alijäämäiseksi. Turussa vieraillut Vanhala torjuu kuitenkin ajatuksen Suomen Pankin varantojen käyttämisestä valtion budjetin tasapainottamiseen.

(Kymmenen uutiset 12.02.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.