Mainos

Niinistö kyseenalaistaa urheilun nykyrahoituksen

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö ei usko, että nykyisenlainen urheilun julkisrahoitus kannustaisi kansalaisia liikkumaan.

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö kyseenalaistaa urheilun julkisrahoittamisen mielekkyyden nykymuodossaan. Niinistö epäilee, että vain muutamia huippu-urheilijoita tai huipulle pyrkiviä nuoria palvelevien erityisliikuntapaikkojen rahoittaminen julkisin varoin saattaa jopa edesauttaa kansalaisten fyysisen kunnon heikkenemistä.

Niinistö on erityisesti huolissaan nuorten fyysisen kunnon heikkenemisestä, joka käy ilmi muun muassa saapumiserästä toiseen tehtävissä uusien varusmiesten testauksissa.

-Kyllä sellainen ajatusrakennelma pitää hylätä, että mitä enemmän liikuntapaikkoja julkinen sektori rakentaa, sitä paremmassa kunnossa nuoriso pysyy, Niinistö tuumii.

Vaikka valtiovarainministeri ei ole mikään huippu-urheilun vihamies, pikemminkin päinvastoin, haluaa hän silti virittää keskustelua siitä, millaisia urheilun ökyhankkeita on järkevää maksaa veronmaksajien kukkarosta.

-Jos julkisista varoista rakennetaan suorituspaikkoja, joissa on vain huippuja ja sitten nähdään huomattavia korvauksia, siirtosummia ja tällaisia, niin onhan siinä vähän ristiriitaa, Niinistö sanoo.

Erityisesti veikkaustuottojen kasvun pieneneminen on saanut politiikan toimittajien yhdistyksen lounasvieraana olleen Niinistön pohtimaan kulttuurin, tieteen, liikunnan ja nuorisotyön rahoituksen painopisteiden muutostarpeita.

(Seitsemän uutiset 10.12.2002)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.