Mainos

Niinistö hämmästyi pääministerin Nato-puheista

Pääministerin mukaan maamme turvallisuustilanne on parempi kuin koskaan. Niinistö taas vaatii Nato-jäsenyydestä kunnon selvitystä, koska maailman valtatasapaino on murroksessa.

Kiistely Suomen suhteesta Natoon jatkuu. Viime viikolla kokoomuksen ehdokkaaksi ryhtynyt varapääjohtaja Sauli Niinistö ihmettelee pääministeri Matti Vanhasen puheita siitä, että Suomi ei tarvitse Natoa.

Vanhanen julisti aamulla Väli-Suomen lehdissä, ettei Suomella ole Nato-jäsenyydelle tarvetta, koska maamme turvallisuustilanne on vakaampi kuin koskaan.

Niinistö vaatii Nato-jäsenyydestä kunnon selvitystä, koska maailman valtatasapaino on murroksessa.

- Tämäkin puheenvuoro viittaa oikeastaan siihen, että asiaa vähän haudataan. Sanotaan, että meillä ei ole mitään hätää, niin kuin ei olekaan, mutta pitäisi nähdä, että maailma muuttuu valtavaa vauhtia, Niinistö sanoo.

Niinistö sanoo, ettei vaadi liittymistä sotilasliittoon äkkipäätä, vaan tukee ulkoasianvaliokunnan Liisa Jaakonsaaren vaatimusta selvittää jäsenyyden vaikutukset. Niinistö ihmettelee, miksi pääministeri monen muun tavoin peilaa Suomen Nato-jäsenyyttä liiaksi pelkästään Venäjän uhan kautta.

Vanhanen tyrmäsi tänään myös Naton nopean toiminnan joukkoihin menon, koska osallistuminen voisi lisätä sisäpoliittisia kiistoja. Niinistön mielestä hallitus on kuitenkin joutunut jo tunnustamaan Suomen sotilaallisen liittoutumisen.

Niinistön päätös palata kotimaan politiikkaan pitää huolen siitä, että kissanhännänveto Natosta sen kun kiihtyy kevään vaaleja kohti.

Keskustan ja Kokoomuksen linjanvetojen väliin asettuu SDP. Puheenjohtaja Eero Heinäluoma nojaa turvallisuuspoliittiseen selontekoon, johon Nato-optio on kirjattu.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.