Mainos

Niinistö haastattelussa juuri ennen kättelyä: "Tulee muistaa yhteiskuntajärjestys ja omat arvomme"

Presidenttiparilta kysyttiin muun muassa, mitä Suomesta ajatellaan maailmalla ja monikulttuurisuudesta.

Presidentti Sauli Niinistö kertoi haastattelussa, että hänen mielestään Suomella on avoimet ja suorat suhteet maailman suuria pääkaupunkeja myöten. Niinistö on tavannut tänä vuonna lukuisia valtionpäämiehiä.

– Se on tietenkin hyvä asia. Se antaa meille mahdollisuuden pysyä ajan tasalla, ehkä myös tarjoaa, kuten diplomaatit sanovat, hyviä palveluksia. On niitä tarjottu ja on niitä käytettykin, Niinistö sanoi Ylen haastattelussa.

Niinistöltä myös kysyttiin, miten pohjoismaat voisivat olla vahvempia yhdessä. Niinistön mukaan kehitettäviä asioita on monia.

– Menitpä mihin tahansa, pohjoismainen malli tunnetaan kaikkialla. Pohjoismainen malli on brändi, pohjoismainen yhteyskuntamalli, jota ei ehkä hyödynnetä tarpeeksi yhdessä. En tarkoita vaan kauppaa, vaan myös kansainvälistä politiikkaa. Lisäksi meillä on keskenään paljon turvallisuuskysymyksiä.

Kuluneen vuoden aikana Jenni Haukio on vieraillut monissa maakunnissa ympäri Suomea. Hänen mielestään suomalaisia yhdistää yhteinen historia ja perinteet.

– Myöskin sellainen positiivinen tulevaisuudenuskoinen asenne elämään ja sellainen sisukkuus ja yhdessä tekemisen henki. On ollut ilo seurata, kuinka suurella ilolla ihmiset ovat osallistuneet tämän juhlavuoden juhlintaan oikeastaan joka puolella maata, Haukio totesi.

Suomi on arvossaan maailmalla

Niinistöltä kysyttiin myös Suomen monikulttuuristumisesta. Niinistö sanoi uskovansa, että Suomi saa tulevaisuudessa lisää väriä ja rikastuu kulttuurisesti.

– Tulee kuitenkin muistaa, myös yhteiskuntajärjestys ja omat arvomme. Niiden tulee säilyä, koska tämä on Suomi, demokratian ja ihmisoikeuksien maa.

Niinistön mukaan ulkomailla saa usein kuulla, mitä suomalaisuus on. Niinistön mielestä Suomi on maailmalla arvossaan.

– Miltä suomi nyt sitten näyttää, me olemme luotettava osaaja ja ajassa liikkuva. Se on suomalaisuutta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.