Mainos

Miten Suomi menestyy tulevaisuudessakin? Presidentti: "Luotetaan itseemme ja toisiimme"

1:25

MTV Uutisten haastattelussa tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoo suomalaisten arvostavan ja iloitsevan itsenäisyydestään. Tulevaisuudessa pärjäämme luottamuksen voimalla, Niinistö uskoo.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan virallinen avaus järjestettiin illalla Helsingin Kauppatorilla. Paikalla nostettiin salkoon sata Suomen lippua lasten ja nuorten voimin.

Lipunnostoon osallistuivat myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö, eduskunnan puhemies Maria Lohela ja pääministeri Juha Sipilä.

MTV:n Uutisten Jussi Kärki tapasi Sauli Niinistön Kauppatorilla.

Herra tasavallan presidentti. Te olette kiertänyt eri puolella Suomea maakuntamatkoillanne. Mikä tunnelma on suomalaisten keskuudessa tänä juhlavuotena?

– Ihan selvästi itsenäisyyttä arvostetaan ja siitä iloitaan, mutta esiin tulee sellaisia kysymyksiä, että pitäisi olla joissakin kohdissa paremmin. Ihan ymmärrettävää.

Te olette myös lyhyessä ajassa tavannut Yhdysvaltain, Venäjän, Japanin ja Kiinan valtioiden päämiehiä. Millainen kuva heillä on tällä hetkellä Suomesta?

– Yllättävänkin paljon tuntuu olevan kiinnostusta. Ehkä yli kohteliaisuudenkin. Luulen, että meidän hyvin avoimet ja suorat suhteet joka suuntaan antavat meille mahdollisuuden tarjota, niin kuin diplomaatit sanovat, hyviä palveluksia. Niitä on sekä tarjottu että käytetty.

Jotta Suomi olisi myös seuraavat sata vuotta menestystarina, niin mikä on teidän viestinne tänä iltana kansalaisille?

– Luotetaan itseemme ja luotetaan toisiimme. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.