Mainos

Niilo, 5, hullaantui presidenteistä: Laulaa vanhuksille Veteraanin iltahuutoa ja kutsui Niinistön synttäreille

2:55

Orimattilalainen Niilo Simola, 5 vuotta, on etevä poika. Veteraanin iltahuuto, Narvan marssi ja muun muassa Porilaisten marssi kuuluvat nuoren miehen ohjelmistoon, jota hän rakastaa esittää.

Niilo katseli keväällä televisiosta tarkkaan presidentti Mauno Koiviston hautajaisia. Erityisesti Jorma Hynnisen esittämä Veteraanin iltahuuto -esitys teki pieneen Niilon syvän vaikutuksen.

– Sen jälkeen Niilo halusi katsoa hautajaisia uudestaan ja uudestaan. Omassa huoneessa hän opetteli itsekseen tabletilta kappaletta ja tuli sitten yhdessä vaiheessa sanomaan, että katso äiti mitä mä nyt osaan, Niilon äiti Arja Simola kertoo.

Myöhemmin ohjelmistoon on tullut myös muuta ohjelmistoa.

– Siniristilippumme ja Porilaisten marssi ja Narvan marssi. Se menee sinne loppuun asti, Niilo kertoo.

Toistaiseksi nuorella, esiintymisestä nauttivalla artistilla on takanaan kolme keikkaa. Tulevana lauantaina edessä on seuraava esiintyminen vanhuksille Mallusjoen lepokodilla. Kysymykseen siitä mikä esiintymisessä on parasta, Niilo vastaa hetken mietinnän jälkeen näin.

– Kumarrus ja taputukset.

Moni silmäkulma on Niilon laulujen myötä jo kostunut.

– Moni ihmettelee, että miten osaa sanat noin hyvin ja on noin rohkea, ettei yhtään jännitä. Se on Niilolle niin tärkeää, että saa esiintyä, kun on sen harjoitellut, äiti Arja kertoo.

"Tämä jolla on viikset ja rusetti"

Koiviston hautajaisten myötä Niilo kiinnostui myös presidenteistä. Viisivuotiaana hän osaa luetella jo kaikki Suomen presidentit, joita hän on opetellut presidenttimukistaan.

– Mä tunnistan tästä nyt heti ainakin Saulin, Mauno Koiviston, Mannerheimin, Kekkosen, Tarja Halosen, Ahtisaaren. Ja sitten tämä jolla on nämä viikset ja rusetti. Toolperi (Ståhlberg) tietenkin, Niilo luettelee mukiaan pyörittäen.

– Niin ja Kyösti Kallio ja Paasikivi jäi ainakin sanomatta, Niilo jatkaa.

Yksi kesän kohokohdista olikin retki Hietaniemen hautausmaalle, josta löytyi monta esikuvan hautaa. Äiti Arja kertoo ehdottaneensa kesäretkeä Helsingin Linnanmäelle ja Korkeasaareen, mutta Niilo ehdotti heti mielenkiintoisempaa kohdetta.

– Menimme junalla Lahdesta Helsinkiin ja siitä taksilla Hietaniemeen. Niilo ilmoitti reteesti itse heti takapenkiltä taksikuskille, että nyt ajetaan Mauno Koiviston haudalle Hietaniemen hautausmaalle. Pari tuntia ainakin siellä vietimme ja hän halusi nähdä kaikkien siellä olevien presidenttien haudat.

Hietaniemen ohella kesäretkestä on jäänyt Niilolle mieleen erityisesti kaksi muuta asiaa.

– Kyllä se oli aika hyvä juttu, kun me mentiin hotelliin nukkumaan. Ja sitten se kun nähtiin ne ulkosoittajat ja siellä oli se Kaartin soittokunta ja ne sotilaat, Niilo muistelee.

Innokkaana musiikkimiehenä Niilo kertookin haaveammatikseen pääsyn sotilassoittokuntaan. Niilo ei täysin tyrmää presidenttiyttäkään, mutta Kaartin soittokunta olisi kyllä tällä hetkellä selvästi ykkösvaihtoehto.

Sauli sai kutsun synttäreille

Niilo vietti omia viisivuotissynttäreitään marraskuussa. Kutsuttujen joukkoon lukeutui myös Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

– Niilo saneli mitä pitää Saulille kirjoittaa ja minä kirjoitin. Itse hän kävi sitten postimerkin ostamassa ja vei kirjeen postiin.

Niilo arvelee, että Saulilla on ollut kiireitä niissä omien juhlien valmisteluissa, eikä ole siksi vielä ennättänyt käymään tai kirjeeseen vastaamaan.

– Mä haluan ja toivon, että se lähettäis kirjeen, että kiitos, Niilo sanoo ja jatkaa innokkaasti esitelmäänsä presidenttimukistaan. 

Niilon lauluharrastuksesta kertoi ensimmisenä Seutuneloset.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.