Nighwishin laulaja Floor Jansen avautuu terveydentilastaan – peruu tulevat soolokeikat

Nightwish täyttää 25 vuotta – Tuomas Holopainen muistelee yhtyeen neljännesvuosisadan jatkunutta tarinaa ja paljastaa yksityiskohtia bändin tulevaisuudesta 3:40
Näin Tuomas Holopainen muisteli Nightwishin neljännesvuosisadan jatkunutta tarinaa vuonna 2021.

Raskaana oleva Nightwishin laulaja Floor Jansen ei ole tällä hetkellä esiintymiskunnossa.

Vauvaa odottava Nightwishin laulaja Floor Jansen, 42, julkaisi 4. heinäkuuta Instagramissa paljon puhuvan päivityksen. 

– Joudun suurella harmituksella perumaan esitykseni 6. ja 8. heinäkuuta. Syynä on, että vointini ei ole tarpeeksi hyvä suorittaakseni esityksiä vastuullisesti. Olin uupunut viimeisen Nightwishin Suomen-konsertin jälkeen. Niin paljon, että romahdin ja minut jouduttiin viemään ambulanssilla sairaalaan, Jansen kirjoitti. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jansenin kirjoituksen mukaan lääkärit totesivat vielä syntymättömän vauvan olevan terve. Myöskään Jansenilla ei ole mitään vakavia sairauksia. 

– Olin kuitenkin niin väsynyt, että työn jatkaminen ei ole enää vaihtoehto. Nightwishin esitys Oslossa jouduttiin perumaan tämän seurauksena. Se oli 3 viikkoa sitten. Olin toivonut, että pystyisin rakentamaan tarpeeksi energiaa, jotta voisin silti esiintyä soolona Hollannissa. Mutta valitettavasti näin ei ole. Sekä itseni että syntymättömän vauvani terveyden turvaamiseksi minun täytyy levätä ja keskittyä kokonaan toipumiseeni ja raskauden viimeiseen vaiheeseen, Jansen kirjoitti. 

Hän kirjoittaa, että esitysten peruminen särkee hänen sydämensä, eikä ole kevyt päätös. 

– Toistaiseksi jätän väliaikaisesti hyvästit julkiselle näyttämölle ja lupaan pitää hyvää huolta itsestäni ja pikkuisestani, Jansen päättää kirjoituksensa. 

Jansenin raskaudesta uutisoitiin maaliskuussa 2023. Uuden tulokkaan isä on Sabaton-yhtyeen rumpali Hannes Van Dahl, 33. Parilla on entuudestaan 6-vuotias Freja-tytär.  

Kiteeltä kotoisin oleva Nightwish-yhtye perustettiin vuonna 1996 ja se on yksi Suomen kaikkien aikojen kansainvälisesti menestyneimmistä bändeistä. Nightwishiin kuuluvat alkuperäisjäsenistä edelleen Tuomas Holopainen sekä Emppu Vuorinen ja heidän lisäkseen JansenKai HahtoJukka Koskinen sekä Troy Donockley.

Lue myös:

    Uusimmat