Nightwish-laulaja Floor hehkuttaa: Olen rakastunut Suomeen

Nightwishin uusi solisti Floor Jansen on opetellut ahkerasti suomen kieltä. Suomi on tullut muutenkin tutuksi Floorille viime aikoina, sillä hän vietti lomansa Helsingissä hiljattain.

Heti haastattelun aluksi Nightwish-solisti Floor Jansen yllättää aloittamalla keskustelun sujuvalla suomen kielellä. Hän kertoo osaavansa jo hieman suomea, mutta laulaminen uudella kielellä on vielä liian vaikeaa.

– Suomi on vaikea kieli, mutta uuden oppiminen on hauskaa. Kielen opiskeleminen muistuttaa hieman palapelin kokoamista. Olen ottanut suomen kielen tunteja, ja opettelen uutta joka päivä, Jansen kertoo vaihtaen kielen englanniksi.

Perjantaina live-DVD:n julkaiseva Nightwish vakiinnutti Floorin riveihinsä syksyllä. Floor kertoo käyneensä monenlaisia tunteita läpi päätöksen jälkeen.

– Tuntuu samanaikaisesti epätodelliselta, mutta myös hyvin luonnolliselta. Meillä on hauskaa keskenämme, ja tämä on minulle hyvin iso asia. Fanit ovat toivottaneet minut tervetulleeksi hyvin, laulaja iloitsee.

Jansen on viettänyt Suomessa paljon aikaansa viime kuukausina. Lomallaan hän tutustui muun muassa Helsinkiin.

– Rakastuin Suomeen!, iloinen Floor hehkuttaa.

– Ruska ja värit, tosi kaunista, laulaja ihastelee suomen kielellä.

Suomalaisia Floor kuvailee hyvällä tavalla perinteisiksi ja hurmaaviksi.

– Pidän saunasta ja järvistä, suomalainen luonto on ihana ja ihmisillä vahva yhteys siihen. Välillä tuntuu, että Suomi on yhtä isoa metsää, Floor nauraa aurinkoisesti.

Hollantilaissopraano tuntuu ihastuneen Suomeen todenteolla, sillä hän aikoo viettää joulunkin yhtyeensä kotimaassa.

– Olen joulun Lapissa, hän kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat