F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottas paljastaa: Mercedeksellä käytiin sisäinen keskustelu avausviikonlopun jälkeen – "Sellaista jännitettä ei ole, josta minä olen tietoinen"

4:26
Itävallan GP:n päätöskierros huipentui Valtteri Bottaksen voittoon.

Mercedeksen lähtö uuteen F1-kauteen oli vahva, vaikka kilpailun voittaneen Valtteri Bottaksen taustalla Lewis Hamilton kärsi aikasakon ja putosi lopputuloksissa neljänneksi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton ajoi sunnuntain kilpailun loppuvaiheessa toisella sijalla, kun hänelle langetettiin viiden sekunnin aikasakko hetkeä aiemmin tapahtuneesta töytäisystä Alex Albonin kanssa. Mercedes päätti tässä vaiheessa myös pestä kätensä kuljettajiensa kaksintaistelusta.

Bottas pudotti kierroksilla 70 ja 71 hetkellisesti vauhtiaan nostaen sen tämän jälkeen takaisin normaalille tasolle. Kun suomalaiselta kysyttiin, miksi tämän toiseksi viimeinen kierros oli 2,5 sekuntia siihen astista vauhtia hitaampi, Bottas kertoi valmistautuneensa iskuun viimeisellä kierroksella. 

– Kun johdat kilpailua, haluat tietenkin minimoida kaikki riskit. Luonnollisesti vauhtia on myös hidastettava ainakin puoli sekuntia ja parhaassa mahdollisessa tilanteessa vähän enemmänkin. Toimin siis niin, Bottas sanoi Motorsport.comin mukaan.

– Tiesin myös saavani mahdollisuuden tavoitella kilpailun nopeinta kierrosta. Olisi ollut typerää olla yrittämättä, vaikka emme voineetkaan ajaa kanttareiden päällä.

Olennaisin syy Bottaksen vauhdin hidastumiseen ei kuitenkaan ollut nopeimman kierroksen yrittäminen, vaan siinä vaiheessa kilpailussa heiluneet keltaiset liput.

Hamilton puolestaan väittää luottaneensa Bottakseen, ettei tämä hidastamisellaan vaikeuttanut brittikuljettajan asemaa tahallisesti.

– Rehellisesti ottaen, tunnen Valtterin paremmin kuin monet muut ihmiset työskenneltyämme tiiviisti yhdessä viimeiset pari vuotta. Sellainen (Bottaksen tahallinen häirintä) ei käynyt mielessänikään, enkä usko, että hän voisi koskaan tehdä sellaista, Hamilton uskoi.

– Tiedän, ettei hän voisi tehdä mitään sellaista. Hän on puhdas kilpakuljettaja, joka haluaa voittaa rehellisellä kilvanajolla. Uskon, kun hän sanoo sen, vaikka hänen ei tarvitse sanoa sitä.

Bottas painotti, ettei hänen ja Hamiltonin väleissä ole jännitettä - tapahtumarikkaasta viikonlopusta huolimatta - mutta myöntää, että viikonlopun tapahtumat on käyty tarkasti läpi tallin sisällä.

– Meillä oli äskettäin tapaaminen, avoin keskustelu kaikesta. Kävimme kilpailun läpi sekä minun, Lewisin että tallin näkökulmista. Sellaista jännitettä ei ole, josta minä olen tietoinen.

– Tallin näkökulmasta tulos olisi toki voinut olla parempi, ehkä. Mutta johdamme valmistajien sarjaa ja voitin kilpailun, joten alku olisi voinut olla paljon huonompikin, Bottas päätti.

Juttua muokattu kello 15.23. Bottas ei hidastanut vauhtiaan ensisijaisesti nopeimman kierroksen jahtaamiseksi vaan kilpailussa heiluneiden keltaisten lippujen vuoksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja