Nico Rosberg kauhuissaan Ferrarin vaarallisuudesta – nosti esiin huomion Charles Leclercin ulosajosta: " Auton käyttäytyminen pelotti minua"

F1-mestari Nico Rosberg pitää Ferrarin tämänvuotista autoa jopa ajokelvottomana. Italialaistallin kuskit joutuivat molemmat vaaraan sunnuntain Monzan osakilpailussa.

Sebastian Vettel menetti autonsa hallinnan shikaanissa todettuaan, ettei auto hiljennä vauhtiaan jarrujen painamisesta huolimatta. Auto vedettiin varikolle.

– On vielä suurempi pettymys, että Sebastianin keskeytys johtui luotettavuuden puutteesta. Tuollaisia ongelmia, tässä tapauksessa jarrujärjestelmässä, ei saisi tapahtua, myönsi tallipäällikkö Mattia Binotto.

Kisan uusintalähdön jälkeen Charles Leclerc oli hetken hyvissä asemissa, kunnes rysäytti rajusti ulos huimavauhtisessa Parabolica-mutkassa. Monacolainen otti syyn tapahtuneesta omaan niskaansa, mutta vuoden 2016 mestari Nico Rosberg oli tilanteesta kauhuissaan.

– Varsinkin auton käyttäytyminen pelotti minua. Ferrari näyttää erittäin, erittäin vaikealta ajaa, Rosberg kommentoi saksalaisen RTL:n asiantuntijana.

– Hän kaasutti ulos mutkasta, ja kaikki näytti olevan kontrollissa. Sitten yhtäkkiä hän hukkasi auton perän, sai sen uudelleen haltuun, ja hukkasi sen uudelleen, Rosberg jatkoi.

Kanavan keskustelussa Rosbergilta kysyttiin, onko SF1000 jopa ajokelvoton auto, mutta tähän hän ei täysin yhtynyt.

– Se on juuri se sana, jota olen oppinut olemaan käyttämättä enää koskaan, koska silloin sitä taas siteerataan ja liioitellaan, mutta Ferrari on erittäin vaikea ajaa, Rosberg kommentoi diplomaattisesti.

Lue myös:

    Uusimmat