Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Daniel Ricciardolla itsesuojeluvaistoa keskeytyksen hetkellä – pelastiko tämä yksityiskohta Ferrarin täydelliseltä katastrofilta?

0:41
Renault-kuskit keskeyttävät Bahrainin GP:n samaan mutkaan.

Charles Leclercin vakuuttava marssi kohti Bahrainin GP:n voittoa päättyi ikävään moottorivikaan, joka tiputti hänet lopulta kolmanneksi. Monacolaiselle olisi tosin voinut käydä vielä huonommin.

Molemmat Renault-kuskit joutuivat keskeyttämään 54. kierroksella, minkä vuoksi radalle tuli turva-auto. Sen perässä ajettiin lopulta maaliin saakka, eikä ohituksia luonnollisesti nähty enää viimeisillä kierroksilla.

Jos turva-auto olisi ehtinyt pois radalta, olisivat monet autot pystyneet todennäköisesti ohittamaan erittäin hitaan Leclercin.

Yksi mielenkiintoinen seikka saattoi auttaa monacolaiskuskia: Renault'n Daniel Ricciardo ei laittanut rattia takaisin autoonsa keskeytyksensä jälkeen. F1-toimittaja Chris Medland spekuloi Twitterissä sen merkityksellä Leclercin ja Ferrarin kannalta.

– Tuo hetki saattoi pelastaa Leclercin palkintopallisijan, sillä Renault'ta ei pystytty siirtämään, kirjoitti Medland.

Ricciardo kertoi kisan jälkeen medialle, että hän ei laittanut rattia takaisin paikalleen, koska hän näki autossa punaisen valon. Australialainen ei ollut valmis ottamaan mitään riskejä.

Kansainväinen autoliitto FIA katsoi Ricciadon toimineen täysin oikein, eikä rankaissut kuljettajaa. 

– ERS-systeemin varoitusvalo paloi, mikä tarkoittaa, että auto on elektronisesti vaarallinen. Talli ohjeisti kuljettajaa sammuttamaan moottorin ja sähköjärjestelmän ja poistumaan autosta. Kuljettajaa ohjeistettiin myös olla koskematta autoon, mikä on normaali toimenpide tällaisissa tilanteissa, jotta vältytään mahdollisilta sähköiskuilta, FIA tiedotti.  

Ferrarin toinen kuljettaja Sebastian Vettel oli viides vaurioitettuaan autoaan ohitustaistelussa Mercedeksen Lewis Hamiltonin kanssa.  

1:27
Daniel Ricciardon kommentit Bahrainin GP:n jälkeen. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja