NHL-valmentaja joi drinkkiä ja teki töitä, kun maailmalla ja NBA:ssa kuohui – puolusteli tietämättömyyttään

Philadelphia Flyersin NHL-valmentaja Alain Vigneault antoi selityksen, minkä takia hän vaikutti suhtautuvan välinpitämättömästi maailmassa vellovaan rasismikohuun. 

NHL seurasi NBA:ta ja meni kahden pelikierroksen ajan boikottiin protestoidakseen USA:n harjoittamaa poliisiväkivaltaa. Kaikkia eivät viestit maailmassa tapahtuvista myllerryksistä tavoita. 

Kuten kiireistä NHL-valmentajaa. 

Philadelphia Flyersin Alain Vigneault, 59, sai paljon kritiikkiä epäempaattisesta suhtautumisesta, kun häneltä kysyttiin asiasta. 

Vignault reagoi ja luki paperilta kannanottonsa omaan käytökseen erikseen järjestetyssä lehdistötilaisuudessa lauantaina. Hän selitti omaa suhtautumistaan sillä, että hän oli täysin keskittynyt joukkueensa valmentamiseen. 

Vigneault jätti ensin kommentoimatta NBA:n boikottia keskiviikon ottelun jälkeen, koska hän ei tiennyt tilanteesta. Valmentaja saapui hotellille illalla kuuden jälkeen. 

– Otin vähän ruokaa ja martinin. Menin huoneeseenin työskentelemään. Meillä oli peli 24 tunnin kuluessa. Tein töitä myöhään yöhön ja heräsin aikaisin. Jatkoin töitä, hän selvitti. 

Päivällä ohjelmassa oli tapaamisia ja koronavirustestaus. Kun uusi lehdistötilaisuus alkoi, Vigneault oli edelleen tietämätön. 

– En vaivautunut kysymään mitä on meneillään maailmassa ja NBA:ssa. Olin totaalisen keskittynyt seuraavaan peliimme. 

Tekstiviesti paljasti totuuden

Ensimmäisen kerran hän ymmärsi asian vakavuuden, kun neljän joukkueen pelaajat keskustelivat asiasta. 

– Hyvin pian sen jälkeen sain tekstiviestin, että emme pelaa illalla. 

Kokenut valmentaja painotti kuitenkin, että hän kannattaa tasa-arvoa ja oikeutta.

– Haluan olla osa ratkaisua. Haluan auttaa yhteiskuntaa joka tavalla. 

Vignault korosti, että yhteiskunta on kuin iso joukkue. 

– Jos me teemme töitä yhdessä ja hoidamme roolimme, olen vakuuttunut, että voimme ratkaista ongelmia yhteiskunnassa. 

Philadelphian ja New York Islandersin sarja on tasan 1–1. Joukkueet kohtaavat Suomen aikaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. 


Lue myös:

    Uusimmat