Entinen NHL-GM teki tähtivahdista kapteenin – paljastaa nyt päätöksen taustat: ”Meidät murskattiin mediassa sen takia”

NHL-seura Vancouver Canucksin entinen GM Mike Gillis teki kaudella 2008-2009 silloisesta maalivahdistaan Roberto Luongosta joukkueensa kapteenin. 

Päätös aiheutti ihmetystä, sillä vastaavaa ei oltu nähty 60 vuoteen.

– Meidät murskattiin mediassa sen takia. Mutta aikomuksemme ei ollut tehdä maalivahdista kapteenia. Oli parempi saada johtajuutta tietystä pelaajasta. Ja se itse asiassa toimi, hänestä tuli parempi johtaja ja pelaaja, Gillis muistelee Sportsnetin haastattelussa.

Gillisiltä kysyttiin tämän jälkeen, että tekisikö hän uudestaan samanlaisen valinnan.

– En pitänyt kaikesta huomiosta ja vaikeudesta, mitä se aiheutti. En ole varma. Miettisin sitä kauemmin ja kovemmin. Mutta silloin en tiennyt kaikkea, mitä tiedän nyt. Emme tienneet silloin, minkälaisen reaktion aiheutamme. Yritimme vain auttaa joukkuettamme ja maalivahtiamme, Gillis vastasi.

Hän lisäsi, ettei kapteenius muodostunut ongelmaksi seuran ja Luongon välille. Hänen mielestään Luongo reagoi vastuutehtävään hyvin. 

– Mielestäni hän kasvoi pelaajana ja ihmisenä. Hän tajusi, ettei voi olla pelkästään maalivahti. Tämä on joukkuepeli ja kun on tuollaisia velvollisuuksia, silloin pitää tehdä tiettyjä juttuja, Gillis totesi ja jatkoi: 

– Tietyt ihmiset mediassa tekivät siitä ison numeron.

Luongo toimi kahden kauden ajan Canucksin kapteenina. Hän päätti pelaajauransa tänä kesänä. 

Gillis työskenteli Vancouverin GM:n viiden ja puolen kauden ajan. 

Artikkelia muokattu klo 8.23: Muokattu ingressiä. 

Lue myös:

    Uusimmat