Aleksander Barkovin ex-pomo hämmästelee rasismisyytöksiä – "En tiennyt, että Dumba on musta"

Rasistisesta kielenkäytöstä epäilty Florida Panthersin entinen GM Dale Tallon kiistää jyrkästi käyttäneensä koskaan rasistisia ilmauksia. Jääkiekkoliiga NHL tutkii parhaillaan hänen kielenkäyttöään seuran pelattua NHL:n kuplassa Torontossa.

NHL selvittää raporttien mukaan lukuisia epäilyjä, jotka koskevat kanadalaisen Tallonin rasistiseksi katsottua kielenkäyttöä. 

– En ole millään tavalla rasisti. En ole koskaan sanonut mitään sellaista, Tallon puolustautui Florida Hockey Now'n haastattelussa.

Tallon uskoo, että hänen tapauksensa liittyy Minnesota Wild -puolustaja Matt Dumban jäällä pitämään tunteikkaaseen puheeseen rodullisesta epätasa-arvosta elokuun vaihteessa.

Kanadalainen Dumba, jolla on filippiiniläisiä juuria, toi puheessaan esiin, että rasismia on kaikkialla ja "meidän kaikkien täytyy taistella sitä vastaan".

– Jääkiekko on hieno peli, mutta se voisi olla paljon hienompi. Ja se lähtee meistä kaikista, Dumba sanoi.

Tallon ei kuitenkaan sanojensa mukaan muista sanoneensa mitään rasistista. Hän lisäsi, ettei koskaan käytä "sitä sanaa".

– On sanottu, että minä sanoin jotain Dumban puheen jälkeen. En edes muista nähneeni Dumban puhetta.

– En tiennyt, että Dumba on musta; olen aina nähnyt hänet vain jääkiekon pelaajana. En tiennyt, että hän on värillinen. Se on kaikki, mitä voin sanoa. Minun täytyy saada selville, mitä on meneillään.

Tallon jatkoi ja sanoi, ettei mikään syytös vastaa sitä, mitä hän on.

– En ymmärrä tätä. En koskaan tee tällaisia asioita. En tiedä, mitä tapahtui. Olen ymmällään kaikesta tästä. 

Tallonin tie Aleksander Barkovin kipparoimassa Panthersissa päättyi aiemmin tässä kuussa, kun seura ei jatkanut 10 vuotta organisaatiossa toimineen miehen sopimusta.

3:11
Tulosruutu: NHL liittyi poliisiväkivallasta ja rasismista kummunneeseen boikottirintamaan ja perui pelejään.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja