Patrik Laineen reaktiota umpisurkeaan NHL-kauteen seurattu tarkasti Leijonissa – "Hän tiesi itsekin sen"

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Columbus Blue Jacketsin suomalaistähti Patrik Laine on tehnyt uutta tulemista hyvin nihkeän viime kauden jälkeen. Laine on ollut yksi Blue Jacketsin alkukauden näkyvimmistä hahmoista. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen osasi olettaa, että Laine palaa taas raiteilleen vaikeuksien jälkeen.

23-vuotiaan Laineen viime kauteen mahtui iso käänne, kun Winnipeg Jets päätti kaupata hänet Columbus Blue Jacketsiin, vaihdossa kanadalaissentteriin Pierre-Luc Duboisiin.

Blue Jacketsissa Laineen "uusi alku" oli tahmea. 45 ottelussa vain 10 maalia ja 21 tehopistettä. Tehotilasto painui heikosti suorittaneessa joukkueessa lukemaan -29.

Alavireisyys nostatti epäilyksiä ilmoille.

– "Paten" viime kausi oli heikko ja hän tiesi itsekin sen, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoo.

– Hän teki kesällä töitä, jotta hän olisi huippukunnossa, kun hän palaa takaisin Pohjois-Amerikkaan. Ja niin hän ymmärtääkseni oli, Jalonen jatkaa.

Nyt Laine on ollut taas oma itsensä. Suomalaishyökkääjä on esitellyt huippuvaarallista laukaustaan. Suomalaishyökkääjä on ollut iso johtava pelaaja sinitakkien nutussa.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Tulosta on myös tullut – yhdeksässä ottelussa tehot 3+7=10. Näiden joukossa on ollut muun muassa otteluiden voittomaaleja.

– Ei siinä ole mitään yllättävää, että hän on onnistunut. Yllättävää olisi ollut, jos hän ei olisi onnistunut, Leijonien luotsi Jalonen näkee, viitaten Laineen vahvaan kesään.

– Kun "Paten" tasoinen pelaaja tekee täysillä töitä, harjoittelee, keskittyy arkeen ja peleihin, niin tulosta tulee. Hän pelaa kuitenkin isossa roolissa ja hyvien pelaajien kanssa.

– Ihan varmasti onnistumisia tulee jatkossakin, Jalonen ennustaa.

Lue myös:

    Uusimmat