Patrik Laine ei vain NHL-pistepörssikunkku – suomalaistähti nappasi itselleen jäätävän tittelin

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Patrik Laine nousi tehoillan myötä koko sarjan pistepörssin kärkeen. Laine jakaa piikkipaikan yhdessä Edmonton Oilersin Connor McDavidin kanssa. Molemmilla on koossa tehot 3+7. Tämän lisäksi Laine nousi varsin nimekkään tilaston kärkeen.

21-vuotias Laine on tällä hetkellä huimassa vireessä NHL-jäillä. Yön kierroksella Laine oli joukkueensa iso tähti, kun Jets kaatoi Minnesota Wildin lukemin 5-2. Suomalaishyökkääjälle merkattiin tehot 2+2.

Illan toinen, tyhjään maaliin tullut osuma, toi Laineelle sangen kovalta kuulostavan tittelin.

Laine on nakuttanut nyt 113 maalia NHL-uransa aikana. Suomalaishyökkääjä on kaikkien aikojen maaliahnein eurooppalainen pelaaja, kun tilastoon huomioidaan osumat, jotka ovat syntyneet ennen 22 vuoden ikää.

Kyseisessä tilastossa Laine on kärkipaikalla yhdessä legendaarisen Jaromir Jagrin kanssa. Yhä pelaamista jatkava Jagr nakutti samaiset 113 maalia vuosien 1990-94 aikana.

Tilastoon liittyy kuitenkin iso huomioarvo. Kolmantena ja neljäntenä olevat Ilja Kovaltshuk ja Aleksandr Ovetshkin menettivät ison määrän pelejä NHL:n työsulun takia. Kaksikosta Ovetshkin siirtyi taalajäille vasta vuotta myöhemmin, koska NHL:ää ei pelattu kaudella 2004-05.

Kovaltshuk nakutti vuosien 2001-04 välissä 108 maalia. Ovetshkinin saldo oli puolestaan 98 osumaa (vuodet 2005-07).

Laine ehtii nakuttaa kyseiseen kategoriaan kovat pohjalukemat, sillä hän täyttää 22 vuotta ensi keväänä, 19. huhtikuuta. Näin ollen Laineen tilastoihin merkataan kaikki tämän kauden runkosarjassa syntyvät osumat.

Lue myös:

    Uusimmat