Polttiko Patrik Laine välit Winnipegiin? Kursailematon ryöppy Jetsin johdolle IL:ssä – "Muualla pääsisin pelaamaan parhaiden kanssa"

NHL:ssä jatkosopimustaan odottava Patrik Laine antaa kritiikkiä Winnipeg Jetsin valmennusjohdolle Iltalehden haastattelussa.

NHL:n tähtipelaajien joukkoon välittömästi jo debyyttikaudellaan noussut Laine on mättänyt urallaan jo 110 täysosumaa rapakon takana. Maailmanluokan laukauksellaan tuhoa kylvävä suomalainen on yksi NHL:n vaarallisimmista ylivoimapelaajista, mutta vastuu tasaviisikoin on jäänyt pienemmälle.

Laine on pelannut NHL-uransa aikana suurimmaksi osaksi joukkueensa kakkos- tai kolmosketjussa Bryan Littlen rinnalla, joka on viime kausina nakutellut tasaiseen tahtiin yli 40 pistettä kaudessa.

Yhteispeli Littlen kanssa ei kuitenkaan ole sujunut yhtä mallikkaasti kuin ylivoimalla tähtikaksikko Blake Wheelerin ja Mark Scheifelen kanssa, mutta tasaviisikoin ei Laine juurikaan ole kaksikon kanssa päässyt pelaamaan, mistä hän antaakin Winnipegin valmennukselle kritiikkiä.

– Sopimusneuvotteluissa yksi asia on aina se, kenen kanssa pelaa. Tuollaisilla meriiteillä mitä minulla on, jossain muualla pääsisin pelaamaan parhaiden kanssa. Jokainen, joka tietää jotain jääkiekosta, tietää sen, Laine tylyttää Iltalehden haastattelussa.

Ilman sopimusta oleva Laine harjoittelee tällä hetkellä sveitsiläisen Bernin kanssa. Suomalaistähden suorapuheiset kommentit nousevat varmasti puheenaiheeksi myös Pohjois-Amerikassa, mikä tuo Winnipegin ja Laineen sopimusneuvotteluihin aivan uuden lisämausteen.

Iltalehden alkuperäiseen juttuun pääset tästä.

Lue myös:

    Uusimmat