Mainos

NHL-siirto pakotti HIFK:n kovan etsinnän äärelle – "Se on aika tärkeä tontti, ei kannata hätäillä"

Kotimaisessa SM-liigassa Helsingin IFK tutkii tiukasti pelaajamarkkinoita, kiitos kesän alussa tulleen NHL-siirron. Antti Suomelan lähdön myötä IFK kyttää hyvin tärkeälle paikalle isoa vahvistusta.

Suomelan piti siirtyä JYPistä IFK:hon, mutta NHL-seura San Jose Sharks tuli väliin. Viime kaudella Liigan pistepörssin voittanut Suomela teki Sharksin kanssa vuoden mittaisen sopimuksen.

IFK:n urheilujohtajan Tobias Salmelaisen mukaan Suomelan potentiaalinen NHL-kytkös oli jo ajoissa selvillä. Salmelaisen mukaan tilanne eli kuitenkin ”ihan loppuun asti”.

– Jo etukäteen oli puhetta siitä, että hän tekee MM-kisojen jälkeen ratkaisuja. Tuo olisi voinut kääntyä ihan miten päin vain. Nyt kävi niin, että tuli se meille se ei niin hyvä tilanne. Näin nämä menevät välillä, Salmelainen pyörittelee MTV Sportille.

– Antti on fiksu kundi ja hän mietti varmasti tarkkaan sitä, että onko hän vielä valmis ja kannattaako sinne mennä. Hän teki ratkaisun ja NHL-sopimuksen, mitä ei voi ottaa ikinä pelaajalta pois. Olen todella iloinen hänen puolesta, vaikka toki harmittaa meidän näkökulmasta, Salmelainen jatkaa.

Suomelan lähtö tiesi sitä, että IFK joutui keskushyökkääjämarkkinoille. Suomelalle kun oli povattu erittäin isoa roolia punapetojen riveissä.

– Kartoitetaan samalla myös puolustajamarkkinaa. Siinä on se nykyinen tilanne. Katsotaan rauhassa ja sitten kun oikeat pelaajat osuvat kohdalle, niin sitten tehdään ratkaisuja, Salmelainen sanoo.

Toive, jota on vaikea toteuttaa

Salmelaisen mukaan IFK halusi ”lähtökohtaisesti suomalaisen sentterin” kärkiketjujen keskelle, aivan johtavaan rooliin.

– Välillä tilanne on se, että niitä ei vain ole. Ja ne, ketkä olisivat tarjolla, eivät välttämättä katso Liigaan päin, IFK:n urheilujohtaja myöntää.

NHL:ssä vapaiden pelaajien markkinat avautuivat heinäkuun ensimmäisenä päivänä. Vaikka NHL:ssä monet kovat nimet tekevät heti ikkunan aukeamisen yhteydessä ratkaisuja, ei sama heijastu aivan kaikkiin.

– Monesti pohjoisamerikkalaiset pelaajat kyttäävät pidempään. He haluavat katsoa sitä, että mikä se tilanne on siellä. Muutenkin siellä aukeaa paikkoja myöhemmin. Niiden kanssa voi mennä pidempään.

– Ja jos mietitään Pohjois-Amerikan markkinoita, niin ne pelaajat, jotka ovat olleet sieltä tarjolla, eivät ole olleet sellaisia, jotka meitä kiinnostavat. Ei olla nähty niin, että ne ovat olleet meidän tasoisia tai sentyyppisiä pelaajia, joita me etsimme.

Tilanne on kuitenkin loppupeleissä yksinkertainen.

– Parasta mahdollista pelaajaa etsitään, Salmelainen nyökyttelee.

– Kyllä me katsotaan tuo tilanne ihan rauhassa. Se on aika tärkeä tontti ja siinä ei kannata hätäillä.

– Paras mahdollinen tilanne olisi toki se, että löydettäisiin oikea kaveri mahdollisimman nopeasti ja hän pääsisi heti alusta alkaen joukkueen mukaan. Se on yksi prioriteetti, mutta ei siitä voi taas tulla mitään selitystä sille, että ajauduttaisiin virhearviointeihin tai että tehtäisiin hädässä ratkaisuja. Se ei hyödytä joukkuetta tai pelaajaa itseään, Salmelainen avaa ajatusmaailmaa prosessin takana.

IFK:lla kesän kalenteria täyttää muun muassa Mestarien liigan eli CHL:n alkulohkon pelit. IFK:lla pelit lähtevät liikkeelle 31.8. Tuolloin IFK matkaa Puolan mestarin GKS Tychyn vieraaksi.

Tätä ennen IFK nähdään muun muassa Tampere Cupissa. Siellä muut joukkueet ovat Tappara, Ilves ja Pelicans. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.