NHL-maalivahti Antti Raannan leiri pysyy positiivisena loukkaantumiskierteen keskellä – vamman laadusta uutta tietoa: "Hän ei ole synkistelyyn taipuvainen"

3:59
Videolla yön NHL-kierroksen tapahtumat aamun Tulosruudussa.

Antti Raannalla oli tuhannen taalan paikka nousta loppukauden ykkösveskariksi NHL-joukkue Arizona Coyotesissa, kunnes alavartalovammat heittivät taas synkän pilven ylle. Raannan agentti Jukka Vienonen valaa kuitenkin uskoa tulevaisuuteen.

Urheilija ei tervettä päivää näe. Ja maalivahti vielä vähemmän.

Antti Raanta, 30, on nähnyt NHL-maalivahdin elämän nurjemman puolen viime vuosina. Viime kausi jäi pahasti kesken vakavan polvivamman takia: hänet leikattiin joulukuussa, ja loppukausi meni kuntoutuessa.

Raanta sai elämänsä tilaisuuden, kun Coyotesin toinen maalivahti Darcy Kuemper loukkaantui niin pahasti, että hän palaa vasta All Stars -tauon jälkeen.

Raanta joutui jättämään itsekin pelin kesken Philadelphia Flyersiä vastaan 4. tammikuuta alavartalovamman takia. Hän palasi kuusi päivää myöhemmin Carolina Hurricanesia vastaan, mutta luisteli jälleen vaihtoaitioon kahden erän jälkeen.

Raannan agentti Jukka Vienonen vahvisti MTV Urheilulle, etteivät tuoreet vastoinkäymiset liity viime kaudella leikattuun polveen. Raannan tilaa tarkastellaan päivä kerrallaan, eikä häntä ainakaan toistaiseksi ole pantu pitkäaikaisloukkaantuneiden listalle.

– Kun menee hyvin, ei näitä vanhoja loukkaantumisia kukaan muista. Kun niitä tulee, kaivetaan vanhatkin esille, Vienonen totesi.

"Terve kilpailutilanne"

Raanta on pelannut tällä kaudella 21 ottelua, joista on lohjennut yhdeksän voittoa. Torjuntaprosentti on 91,9 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,72.

Kuemper sai syyspuolella Raantaa enemmän vastuuta. Hän on torjunut 25 ottelusta 15 voittoa.

– Maalivahtien kilpailutilanne on ollut erittäin terve. Sinänsä peluutukseen ei liity minkäänlaista politiikkaa, Vienonen sanoo.

Raannan loukkaantumismurheet ovat tulleet huonoon aikaan monessa mielessä. Arizona Coyotesin peli on kehittynyt viime kaudesta, ja joukkue on hyvin kiinni pudotuspelipaikassa Pacific-divisioonan toisella tilalla.

New Jersey Devilsistä hankittu Taylor Hallin toi jykevyyttä ja taitoa hyökkäykseen. Runkopakki Niklas Hjalmarsson pääsi viikonloppuna kehiin kuukauden poissaolon jälkeen.

– On sellainen tuntuma, että monella pelaajalla on vielä paljon potentiaalia parantaa. Kapeaposkinen Phil Kesselkin on ollut toistaiseksi aika tehoton, Vienonen viittasi yhdeksän maalia tehneeseen veteraanitykkiin.

Raannalla on vuonna 2013 alkaneella NHL-uralla tilillään kolme playoffottelua, New York Rangersin riveistä vuodelta 2016.

Sopimusta vielä jäljellä kausi

Raannan viime kesä oli leikkauksen ja sitä seuranneen kuntoutuksen takia erilainen kuin aiemmin NHL-aikana. Hän kävi Raumalla jäällä läpi kesän.

– Kesäharjoittelu oli varmasti onnistunut, ja täytyy muistaa, että hän pääsi rakentamaan fyysisiä pohjia jo talvesta saakka. Se on varmasti ollut yksi syy hyvien otteiden takana.

Raannan tilanne on sikäli hyvä, että hänellä on Coyotesin kanssa sopimusta vielä ensi kaudeksi.

– Antti on osoittanut, että hän pystyy olemaan NHL:n kärkivahteja. Sen kautta alamme rakentaa. Hän ei ole synkistelyyn taipuvainen persoona, vaan katsoo aina eteenpäin.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja