Marko Anttila joutui sijaiskärsijäksi somesekoilussa – Kärpät kommentoi kyseenalaista kannattajille kuittailua: "Ei haluta perääntyä"

Oulun Kärpät sai perjantai-iltana aikaan myrskyn sosiaalisessa mediassa. Seura julkisti Marko Anttilan jatkosopimuksen. Leijonasankarin kiinnittäminen jäi kuitenkin sivuosaan, sillä oululaisfanit kokivat saaneensa vihjauksia toisenlaisesta sopimuspaperista. Kärpät kuittasi reaktion tavalla, joka tulkittiin kannattajille kuittailuna. 

Somemyrskyn ensitahdit iskettiin tyynenä tiistaina 27. joulukuuta. Kärpät julkaisi sosiaalisessa mediassa vihjailevan teaser-videon, jossa rikostarinoista tuttu koneellisesti muutettu ääni lupaili isoa joululahjaa.

– Joulun isoin yllätys on vielä tuloillaan. Arvioitu laskeutumisaika 30.12, videossa sanailtiin.

Voit katsoa videon alta. Juttu jatkuu upotuksen jälkeen. 

Vihjaileva julkaisu lähti elämään omaa elämäänsä niin Twitterissä kuin erinäisillä kiekkoaiheisilla keskustelupalstoillakin. Videota ja saatetta tulkittiin niin MM-kultasankari Sakari Mannisen paluuksi, kuin seuralegenda Lasse Kukkosen valmentajavärväykseksikin. 

Joululahja paljastettiin perjantai-iltana. Paketista paljastui täksi kaudeksi Ouluun siirtynyt Marko Anttila. "Mörkö" jatkaa Kärpissä vielä ensi kaudellakin, oululaisseura kertoi tiedotteessaan. 

Leijonamenestyksen myötä kiekkoilevan Suomen kaapin päälle noussut Anttila joutui myrskyn noustessa sijaiskärsijän rooliin. Ennakkovideo ja lopputulos eivät monien mielestä kohdanneet odotuksiltaan. 

Sosiaalisessa mediassa hurrikaani yltyi äärimmilleen lopulta siinä vaiheessa, kun Kärpät päätti vastata yleisön reaktioon. Seura päätti kuitata tilanteen meemikuvalla, jonka voidaan tulkita vinoilevan kannattajien suuntaan. 

Voit katsoa Kärppien kuitin alta. Juttu jatkuu upotuksen jälkeen. 

– Yleisö hypettää videota liikaa, aseteltiin kuvassa tapauksen kulkua suurseuran viestinnän näkokulmasta. 

MTV Urheilu tavoitti Kärppien viestintäkoordinaattorin Riikka Airion. Etenkin kannattajien pettymykselle kuittailusta syntynyt reaktio on oululaisseuran toimistolla pantu merkille. 

– Ollaan huomattu, että se herätti paljon tunteita, Airio toteaa.

Onko tämä linja, jota seura jatkossakin viestinnässään noudattaa?

– Koen, että yritimme keventää tilanteen synnyttämää vyöryä. Tarkoitus oli vitsailla omalla kustannuksella. Ajattelimme olevamme ovelia jatkosopimukseen liittyvien vihjeiden suhteen. Yksittäinen postaus ei kuitenkaan mielestäni pysty edustamaan kokonaista linjausta viestinnässä.

Harkittiinko missään vaiheessa meemikuvan poistamista, kun palautetta alkoi tulla?

– Poistamaan ei lähdetty, koska tarkoitusperä ei ollut millään tavalla paha. Halutaan kuitenkin seistä omien sanojen takana. Ei haluta perääntyä, kun huomataan, että se jakaa mielipiteitä.

– Missään nimessä tarkoitus ei ollut halveksua tai nälviä ketään, vaan keventää tilannetta jälkimmäisellä postauksella.

Muuttaako tapaus jotain Kärppien viestinnässä?

– Haluaisin ajatella, että meidän ei tarvitsisi olla varpaillamme jatkossakaan. Totta kai tulee kiinnitettyä huomiota esimerkiksi sanavalintoihin. Halutaan kuitenkin välttää hajuttomuutta, mutta ei haluta olla taho, joka vain provosoi. En koe, että meidän tarvitsee kuoreen vetäytyä, mutta totta kai tämä reaktio opettaa, että kuinka vahvasti ihmiset elävät tässä mukana, Airio päättää. 

Kentällä Kärpillä sujui perjantai-iltana. Sarjakakkonen Pelicans kaatui Raksilassa lukemin 2–1. Mestarisuosikkina kauteen lähtenyt joukkue vaihtaa vuottaan kuudennelta sijalta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja