Poliiseja Venäjä-kytköksillään uhkaillut NHL-hyökkääjä kommentoi potkuihin johtaneita tapahtumia: "Tekoni ovat maksaneet"

NHL-seura Arizona Coyotesin irtisanoma jääkiekkohyökkääjä Alex Galchenyuk kommentoi potkut aiheuttaneita tekojaan. 

Galchenyuk, 29, sai lähtöpassit Arizonasta edustettuaan joukkuetta vain 12 päivän ajan. Seura ilmoitti viime viikolla, että sopimus purettiin merkittävän rikkomuksen vuoksi.

Pelaajan raportoitiin myöhemmin käyttäytyneen törkeästi alkoholin vaikutuksen alaisena. Galchenyukin kerrottiin kuljettaneen ajoneuvoa humalassa ja käyttäytyneen aggressiivisesti ja rasistisesti poliiseja kohtaan.

Galchenyuk oli mediatietojen mukaan muun muassa uhannut poliiseja venäläiskontakteihinsa viitaten.

– Yksi puhelinsoitto ja olette kaikki kuolleet, koko perheesi ja sukulinjasi on kuollut, hänen kerrottiin uhitelleen.

Hyökkääjä julkaisi tiistaina lausunnon, jossa pahoittelee tekojaan.

– Käytökseni oli todella loukkaavaa, asiatonta, hirvittävää, noloa, epäkunnioittavaa ja kaikkiaan kamalaa, Galchenyuk aloitti viestissään Twitterissä.

Venäläistaustainen yhdysvaltalaispelaaja pahoitteli tapahtumaketjua Arizona Coyotesin yhteisölle.

– Petin teidät ja olen todella pahoillani. Vaikka humalainen käytökseni ei edusta sitä mitä olen, on minun otettava siitä vastuu. Tekoni ovat maksaneet minulle mahdollisuuden tehdä sitä mitä rakastan, pelata ammattikseni jääkiekkoa.

Galchenyuk päätti viestinsä kertomalla ilmoittautuneensa NHL:n ja pelaajayhdistyksen ylläpitämään pelaajien tukiohjelmaan. 

Kaikkiaan 654 NHL-ottelua urallaan pelannut kiekkoilija on edustanut liigassa Montrealia, Pittsburghia, Minnesotaa, Ottawaa, Torontoa, Coloradoa ja jo aiemmin kahden kauden ajan Arizonaa.

Lue myös:

    Uusimmat