NHL-seuran lupauksen menneisyydestä karmiva paljastus: kiusasi ja hakkasi kehitysvammaista luokkatoveriaan – "Se oli todella brutaalia"

Arizona Coyotesin neljännen kierroksen varaus Mitchell Millerin menneisyydestä on paljastunut karuja asioita. Miller hakkasi ja kiusasi henkisesti kehitysvammaista koulukaveriaan Isaiah Meyer-Crothersia vuonna 2016.

Arizona varasi Millerin hiljattain pidetyn varaustilaisuuden neljännellä kierroksella. Varauksen jälkeen Millerin kouluaikaiset teot nousivat julkisuuteen. Toledossa varttunut Miller kiusasi ja haukkui rasistisesti henkisesti kehitysvammaista Meyer-Crothersia karulla tavalla.

– Hän esitti olevansa ystäväni ja pakotti minut tekemään asioita, joita en halunnut tehdä. Yläasteella hän hakkasi minua. Kaikki ajattelivat, että hän on niin cool, ja että hän pääsee NHL:ään, mutta minä en tiedä, kuinka sellainen voi olla cool, joka on kiusannut jotain koko elämän, Meyer-Crothers kertoo Arizona Republicin haastattelussa.

Meyer-Crothers myöntää järkyttyneensä, kun sai kuulla Millerin NHL-varauksesta.

– Rehellisesti sanottuna se sattui sydämeeni. On tyhmää, etteivät he (Arizona) huomioineet menneitä, mutta minä en voi asialle mitään.

Karut teot tallentuivat valvontakameralle

Pahimmat tapahtumat juontavat juurensa vuoteen 2016, jolloin Miller joutui jopa nuorisotuomioistuimen syyniin. Miller solvasi Meyer-Crothersia vuosia rasistisesti, mutta kiusaaminen ei ollut ainoastaan sanallista.

Kerran Miller ja toinen koulutoveri pakottivat Meyer-Crothersin syömään likaisessa pisoaarissa pyörineen karkin, minkä jälkeen he hakkasivat Meyer-Crothersia.

Kaksikon teko tallentui valvontakameralle, joten he myönsivät tekonsa, ja heidät tuomittiin 25 tunnin yhdyskuntapalvelukseen. Äiti Joni Meyer-Crothersin mukaan teossa mukana ollut toinen poika pillahti itkuun anteeksipyyntönsä yhteydessä, mutta Miller ei koskaan pyytänyt Meyer-Crothersilta henkilökohtaisesti anteeksi.

– Se oli todella brutaalia. Jos hän ei olisi myöntänyt syyllisyyttään, video olisi julkaistu. Se olisi tehnyt Mitchellille paljon enemmän harmia brutaaliuden vuoksi. Hän murjoi Isaiahin päätä tiiliseinää vasten, Joni-äiti kuvailee videotallenteen sisältöä.

– Se oli todella traumatisoivaa lapselleni, eikä Mitchell ikinä näyttänyt katumusta, äiti Meyer-Crothers jatkaa.

"Olemme tehneet sen selväksi hänelle"

Arizona Coyotes sai Millerin menneet teot tietoonsa jo ennen varaustilaisuutta, mutta joukkue päätti siitä huolimatta haalia Millerin riveihinsä. Seuran puheenjohtaja Xavier Gutierrez toivoo seuran saavan Millerin hyvittämään karut tekonsa.

– Kun kuulimme ensimmäisen kerran Mitchellin tarinasta, olisi ollut helppo sivuuttaa hänet, kuten monet joukkueet tekivät. Sen sijaan koimme, että meidän velvollisuutemme on olla osa ratkaisua, eikä vain sanoa ja tehdä oikeita asioita itse, vaan myös taata muidenkin tekevän niin, Gutierrez kertoo tiedotteessaan Arizona Republicin mukaan.

– Me uskomme, että olemme parhaassa asemassa ohjamaan Mitchell estämään kiusaamista ja rasismia nyt ja tulevaisuudessa. Olemme organisaationa tehneet odotuksemme hyvin selväksi hänelle.

Arizona Coyotesin toiminta ei kerää Meyer-Crotherseilta kehuja.

– Arizona käytännössä sanoo, että Mitchellin teoilla ei ole väliä. He ovat pojallemme anteeksipyynnön velkaa. He eivät ole osa ratkaisua, vaan osa ongelmaa, äiti Joni Meyer-Crothers sanoo.

– Pistäkää itsenne meidän asemaamme. Olisitteko okei asian kanssa? On vitsi, että urheilujoukkue tekee näin. On näköjään kuitenkin ok ottaa hänet joukkueeseen.

Lue myös:

    Uusimmat