NHL-seuran ex-kapteenin raju avautuminen entisestä joukkueestaan: "Kaikki nuoret pelaajat olivat kesken pudotuspelien baarissa aamukolmeen"

Uransa kolme viimeistä kautta jääkiekon NHL:n Edmonton Oilersissa viettänyt seuran ex-kapteeni Andrew Ference on avautunut voimakkaasti joukkueen yhteishengestä ja työnteon halukkuuden puutteesta kausina 2013-2014 ja 2014-2015. Oilersin nykyiset tähtipelaajat ovat yllättyneitä Ferencen kommenteista.

Ference kertoi 31 Thoughts -nimiesessä podcastissä siitä, minkä takia Edmontonilla meni niin huonosti tuolloin. Hänen mukaansa se oli ongelmien yhdistelmä, johon sisältyi hurjaa painetta kannattajilta ja medialta. 

– Se oli virheen tekemisen ja syntipukiksi joutumisen pelkoa, kun sen olisi pitänyt olla sellaista, että on rohkea, käyttää tilanteensa hyödyksi ja on itseluottamusta päätöksien tekemiseen. Mielestäni monet joutuivat siihen rooliin, että pelkäsivät syntipukiksi joutumista. Silloin otetaan vähemmän riskejä, Ference sanoo.

– Tapa, jolla media hyökkää omiensa kimppuun on karmea. Muistan muutamien pelaajien joutuneen hyökkäyksen kohteeksi, eikä kukaan puolustanut heitä. Lopulta heidät siirrettiin muualle kuukausien maahanlyönnin jälkeen, Ference jatkaa. 

Hän myös ärsyyntyi siitä tavasta, jolla seuran nuoret pelaajat käyttäytyivät. 

– Heiltä tuli kovaa puhetta siitä, kuinka he haluavat joukkueen pääsevän pudotuspeleihin. Samantien kuitenkin kolmannen pudotuspelin hävittyään 6-1 lukemin, olivat kaikki nuoret pelaajat baarissa aamukolmeen saakka. Se oli niin naurettavaa, heille elämäntyyli oli tärkeämpää, kuin itse laji ja pudotuspeleihin pääseminen, Ference.

Seuran tuolloiset nuoret tähdet yllättyivät melkoisesti kuullessaan entisen kapteeninsa kommentit. 

– Sitä ei usein tapahdu, että entinen kapteeni repii joukkueen työetiikan ja omistautumisen palasiksi. Sanoa, että pelaajat olivat jatkuvasti viihteellä, että he ilmaantuivat harjoituksiin krapulassa. En muista sellaista ollenkaan, vieläkin Edmontonia edustava Ryan Nugent-Hopkins sanoo. 

– Me emme välitä kopissa siitä, mitä Ference sanoo. Me olemme uusi kulttuuri, me olemme uusi joukkue. Olemme kasvaneet viime vuosina samalla tavalla kuten muut nuoret joukkueet ja nuoret ihmiset tekevät, Nugent-Hopkins jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat