NHL-seuralla suuria toiveita suomalaisen huippulupauksen varalle – "Hän on ottanut askeleen ylöspäin"

Los Angeles Kingsin suomalaislupaus Rasmus Kupari on mukana joukkueensa nuorten pelaajien kehitysleirillä. Kingisillä on suuria suunnitelmia taitavan 19-vuotiaan suomalaisen varalle.

LA Kings varasi Kuparin kesän 2018 varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella. Viime kaudella Kupari pelasi vielä SM-liigassa Kärppien paidassa, mutta ensi kaudella nuorukaisen tie on viemässä rapakon taakse. Nuorella Kuparilla onkin jo NHL-unelma tiukasti tähtäimessään ja hän tavoittelee paikkaa Kingsin riveissä jo ensi syksyllä.

– Se on suunnitelmana. Olen täällä yrittämässä ottaa sen paikan. Se ei ole helppoa, mutta teen parhaani sen eteen, Kupari toteaa itsevarmasti LA Timesin haastattelussa.

Kupari pelasi viime kaudella 43 SM-liigaottelua tehoin 12+21=33. Nuoresta iästään huolimatta Kupari oli kivikovan Kärpät-joukkueen avainpelaajia. Hyppy Euroopan kiekkokaukaloista NHL:ään ei kuitenkaan ole helppo.

– Tiedän, että se on hieman erilaista peliä. Tilanteet tulevat nopeammin, eikä sinulla ole niin paljon aikaa kiekon kanssa. Olen kuitenkin huomannut olevani valmis siihen, Kupari vakuuttaa.

Kupari on parhaillaan mukana Kingsin nuorten pelaajien kehitysleirillä yhdessä muiden NHL-lupauksien kanssa. Taitava hyökkääjä on tehnyt suorituksillaan lyhyessä ajassa jo hyvän vaikutuksen.

– Kupari näytti hyvältä. Hän oli vahva kiekon kanssa, loi tilaa luodakseen maalipaikkoja. Hän osoitti myös hyvää nopeutta, LA Kingsin sisäpiiritoimittaja Jon Rosen analysoi Kuparin suorituksia Twitterissä.

– Hän on ottanut askeleen ylöspäin. Meillä on suuria toiveita hänen varalleen, Kingsin kykyjenetsijä Mark Yannetti kehuu Kuparia LA Timesille.

Lue myös:

    Uusimmat