NHL:n 19-vuotias kohulupaus rikkoi hiljaisuuden, tyly ratkaisu poiki lukuisia tappouhkauksia – "Ne ovat julmia juttuja"

19-vuotias huippulahjakkuus Cutter Gauthier joutui valtavan kohun keskelle tällä viikolla, kun hänet kaupattiin Philadelphia Flyersista Anaheim Ducksiin. Gauthier on nyt rikkonut hiljaisuuden aiheen tiimoilta.

Kun vuoden 2022 viitosvaraus ja vuoden 2020 kuutosvaraus vaihtavat päittäin joukkuetta, nousisi kyseinen pelaajakauppa muutenkin isosti otsikoihin. Mutta kun tapaukseen liittyy vielä paljon muutakin, on jättikohu valmis.

Philadelphia kauppasi Gauthierin Anaheimiin vaihdossa Jamie Drysdaleen ja vuoden 2025 kakkoskierroksen varausvuoroon. Kaupan jälkeen Philadelphian GM Daniel Briere kertoi, että Gauthier kieltäytyi pelaamasta Philadelphiassa, joten hänet oli pakko kaupata muualle.

Lausunnot käynnistivät valtavan mediamyllyn, sillä kukaan ei tunnu tietävän, miksi Gauthier torjui Philadelphian. Gauthier kommentoi kuumaa puheenaihetta The Athleticille.

– Se on kysymys kaikkien huulilla tällä hetkellä. Minun on pidettävä se (vastaus) kuitenkin omana, perheeni ja agenttini tietona. Tämä on ollut pitkä prosessi. En usko, että nyt on oikea aika puhua siitä. Joku päivä saatan kertoa, mitä tapahtui, mutta juuri nyt haluan pitää sen yksityisenä, Gauthier sanoo The Athleticille.

– Tarkoitukseni ei ollut loukata ketään. Minun mielestäni minun oli parasta tehdä tuo päätös. Tietystikään jotkut eivät ole siihen tyytyväisiä. En ole täällä miellyttääkseni kaikkia. Olen täällä tekemässä päätöksiä, jotka ovat parasta minulle ja tulevaisuudelleni.

Gauthierin toiminta keräsi nopeasti rajun kritiikkivyöryn niin monilta asiantuntijoilta kuin Philadelphian kannattajiltakin. Nuori hyökkääjä on saanut osakseen karuakin palautetta.

– On ollut paljon hyvää ja pahaa. 19-vuotias poika saa paljon tappouhkauksia ja tuhannet ihmiset ottavat yhteyttä sanoakseen melko ikäviä asioita. En toivoisi sitä pahimmalle vihollisellenikaan. Se on aika rankkaa, Gauthier kertoo.

– Mutta se on bisnestä. Kun on liikkeellä paljon huhuja, jotka eivät ole totta, on vaikea vain sanoa jotain, jolla saada nuo ihmiset hiljaisiksi.

Viime viikonloppuna nuorten maailmanmestaruutta juhlineen Gauthierin viime päivät ovat olleet raastavia. Gauthier tiedostaa, että jokaisella on oikeus mielipiteeseen, mutta törkyviestit ylittävät kuitenkin rajan.

– Ihmisillä tulee kuitenkin olemaan mielipiteitä ja he sanovat asioita. En voi sanoa heille, ettei heillä voi olla mielipidettä. Viimeiset 48 tuntia ovat olleet ehdottomasti stressaavia.

– On hullua, mitä ihmiset sanovat minulle Instagramissa ja yksityisviesteillä. Olen saanut tuhansia ja tuhansia viestejä. Ja ne ovat julmia juttuja, Gauthier sanoo.

Kun syy Gauthierin päätökselle on vielä mysteeri, on monet ihmiset luonnollisesti alkaneet itse spekuloimaan asialla. Osa kiekkoihmisistä epäilee, ettei Gauthier halunnut kovana ja vaativana valmentajana tunnetun John Tortorellan alaisuuteen.

– Kaikki ne huhut, joiden mukaan pelkäisin John Tortorellaa, ovat pötyä. Ei kyse ole lainkaan siitä. Minulla on ollut urani aikana monia kovia koutseja, Gauthier tyrmää.

Lue myös:

    Uusimmat