NHL-pomo haluaa täyden kauden – Gary Bettmanin toiveista hyvin haastava soppa

3:28
Tulosruutu: Tampa Bay tasoitti voitot 1–1:een NHL-finaaleissa.

Pitkäksi venynyt jääkiekon NHL-kausi on enää finaalihuipennusta vaille valmis, mutta tulevan kauden alkamiseen ja järjestelyihin liittyy runsaasti kysymysmerkkejä. Taalaliigan komissaari Gary Bettman vakuuttaa, että liiga pyrkii pelaamaan täysimittaisen kauden.

– Odotan, että pelaamme täyden 82 ottelun kauden ja täydet pudotuspelit, Miten ja milloin sen teemme? Siitä meillä ei ole vielä tarpeeksi tietoa, jotta voisimme tehdä päätöksiä, Bettman sanoi NHL:n verkkosivuilla.

NHL ilmoitti aiemmin tähtäävänsä kauden aloittamiseen joulukuun 1. päivänä. Bettman on väläyttänyt kauden aloittamista myös tammikuun puolella.

– Haluaisin, että pysyisimme poissa kesäkaudelta mahdollisimman paljon. Fanimme haluavat yleensä seurata liigaa syksyllä, talvella ja kevääseen saakka. Tavoitteemme on aina ollut, että olisimme valmiita kesäkuun loppuun mennessä, Bettman sanoi.

Yleensä NHL-kausi on startannut lokakuun alussa ja päättynyt kesäkuun puolivälin tienoilla, joten Bettmanin mainitsemat myöhäinen startti ja kesäkuukausien välttäminen täydellä kaudella vaikuttaa hyvin haastavalta yhtälöltä. 

Bettmanin mukaan liiga miettii useita eri vaihtoehtoja, miten tuleva kausi voitaisiin järjestää. Tämän kauden pudotuspelit on pelattu Kanadan puolella Edmontoniin ja Torontoon rakennetuissa eristetyissä kiekkokuplissa.

– On vielä niin paljon asioita, joita emme tiedä. Kukaan ei osaa sanoa, onko Kanadan ja Yhdysvaltojen välinen raja auki tiettyyn päivämäärään mennessä. Kukaan ei osaa kertoa, millainen covid-19-tilanne tulee olemaan. Kukaan ei osaa kertoa minulle, voiko areenoillemme ottaa katsojia rajoitetusti vai täysimittaisesti, Bettman luetteli.

Tampa Bayn ja Dallasin välinen loppuottelusarja on tilanteessa 1–1. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa, ja kausi päättyy viimeistään 30. syyskuuta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja