NHL pitää ikkunat ja ovet auki eri vaihtoehdoille: "Edelleen toiveemme on päästä pelaamaan jääkiekkoa"

4:02
Videolla Ville Nieminen pohtii koronaviruksen vaikutusta NHL:ään.

Jääkiekon NHL:n apulaiskomissaari Bill Daly myöntää, että sarja saattaa joutua tinkimään suunnitelmistaan pelata runkosarja loppuun pienen tauon jälkeen ja sitten pudotuspelit normaalissa laajuudessaan.

Koronavirus on vasta saanut vallattua kunnon jalansijaa Pohjois-Amerikassa, eikä sen koko vaikutus ja leviäminen ole vielä kenenkään tiedossa.

– Olemme huomanneet, että meillä saattaa olla suurempi aikaikkuna kuin mitä alun perin ajattelimme kesäkuukausien suhteen, ja meidän pitää hoitaa asiat niin, että olemme valmiit pelaamaan täyden runkosarjan ensi kaudella, Daly kertoi NHL:n verkkosivuilla.

NHL joutui reilut kaksi viikkoa sitten tauolle ja toivoi paluun tositoimiin tapahtuvan jo huhtikuussa. Kauden jatkumisen mahdollinen seuraava ajankohta siirtyi nopeasti toukokuulle, ja esimerkiksi monet eurooppalaiskiekkoilijat ovat palanneet kotimaihinsa.

Hallit auki kesän loppuun saakka

NHL on kehottanut seurojaan pitämään jäähallit käytettävissään kesäkuukausien ajan. Jos jäljellä oleva runkosarjan loppu pelattaisiin esimerkiksi kesäkuussa, voisivat pudotuspelit alkaa heinäkuun alussa.

Ne kestäisivät elokuulle saakka.Sarjan toiveissa on silti, että pelejä pystyttäisiin jatkamaan jo aiemmin.

– Edelleen toiveemme, ellei tavoitteemme, on päästä pelaamaan jääkiekkoa aiemmin kuin tuolloin, Daly viittasi heinä-elokuuhun.

– Riippuen siitä kuinka pelataan, pelaisimme mielellään johonkin aikaan keväällä, Daly jatkoi ja myönsi alkukesäänkin siirtymisestä aiheutuvan ongelmia.

Onko 68 ottelua oikeudenmukainen runkosarja?

Viime viikolla Daly väläytti erilaisia vaihtoehtoja, joista yksi oli mahdollisuus siirtyä suoraan pudotuspeleihin sitten kun pelit jatkuvat.

Apulaiskomissaarin mukaan jokaisen joukkueen pelaamat vähintään 68 ottelua ovat määränä niin suuri, että pudotuspelipaikat olisi ratkaistu oikeudenmukaisesti, vaikka runkosarjaa ei vietäisi loppuun.

– Uskomme, että jos meiltä vaaditaan, meillä saattaa olla mahdollisuus pelata elokuussa. Jos meidän täytyy sovittaa ottelut paikoilleen, löydämme keinot sovittaa ottelut paikoilleen, Daly avasi perjantaina sarjaohjelman mahdollista muuttamista.

Jos kauden ratkaisut venyisivät elokuulle, vaikeuttaisi se seuraavan kauden aloittamista suunniteltuun aikaan lokakuun alussa.NHL-pelaajista kahdella Ottawa Senatorsin ja yhdellä Colorado Avalanchen pelaajalla on todettu koronavirus. Muiden testattujen tulokset ovat toistaiseksi olleet negatiivisia. Osa vielä odottaa testituloksia.

NHL ilmoitti aiemmin tällä viikolla, että se siirtää nuorten pelaajien testitilaisuuden, varaustilaisuuden ja kauden parhaiden palkitsemistilaisuuden kesäkuulta myöhemmäksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja