NHL pitää kiinni kauden aloituksesta tammikuussa – kiekkopomo esittelee suunnitelman: "Täytyy rakentaa joustava järjestelmä"

Jääkiekon NHL pitää kiinni suunnitelmastaan aloittaa uusi kausi tammikuun alussa. Varakomissaari Bill Daly kertoo NHL:n verkkosivuilla sarjan ja NHL:n pelaajayhdistyksen valmistelevan joustavaa otteluohjelmaa, jossa pelipaikkoina olisivat joukkueiden kotihallit. Vaihtoehtoisesti otteluita voitaisiin pelata keskitetysti kaupungeissa, joissa koronavirustilanne antaa siihen mahdollisuuden.

– Meidän täytyy rakentaa joustava järjestelmä, jotta voimme vastata takaiskuihin, joita odotamme tulevan mahdollisten positiivisten covid-tapausten kanssa, Daly sanoo.

Yhdysvalloissa MLB- ja NFL-sarjoissa otteluita on jouduttu siirtämään koronavirustapausten vuoksi. Daly sanoo NHL:n työstävän suunnitelmaa, jonka avulla jääkiekossa vältyttäisiin vastaavilta ongelmilta.

– Miten käsittelemme tilanteet, joihin MLB:ssä ajauduttiin, ja joita NFL:ssä on parhaillaan. Ne ovat asioita, joita työstämme, ja jotka valvottavat meitä yrittäessämme ratkaista yhtälön.

Daly kertoo, että osa joukkueista toivoisi pelaavansa ottelunsa kotihalleissaan, vaikka se tarkoittaisi pelaamista tyhjille katsomoille. Paikalliset koronarajoitukset voivat kuitenkin estää pelaamisen. Tässä kohtaa malli, jossa pelejä pelattaisiin keskitetysti useissa kaupungeissa, joissa koronatilanne on rauhallisempi, olisi turvallisempi ja helpommin kontrolloitavissa.

Kesän pudotuspelikuplien tapaiseen järjestelmään ei Dalyn mukaan mentäisi, mutta turvatoimet koronan varalle olisivat silti olemassa.

– Joukkueet voisivat matkustaa kaupunkiin, pelata kourallisen pelejä parin viikon aikana ja matkustaa takaisin kotiin viettämään aikaa perheidensä kanssa viikoksi. Sama sykli toistuisi kauden ajan.

Dalyn sanoo, että NHL pitää yhä kiinni suunnitelmasta, jonka mukaan uusi kausi käynnistyisi 1. tammikuuta. Aloitusta edeltäisi kahden viikon harjoitusleiri. Niille seitsemälle joukkueelle, jotka eivät osallistuneet kesällä viime kauden pudotuspeleihin ja niitä edeltäneisiin sijoitusotteluihin, varattaisiin yksi ylimääräinen harjoitusviiko.

NHL ja pelaajayhdistys käyvät yhä keskustelua siitä, kuinka monta ottelua kauden aikana pelattaisiin. Myös divisioonajaoista neuvotellaan. 

– Tiedämme, että päätöksillä alkaa olla kiire, jos haluamme aloittaa 1. tammikuuta, mutta emme myöskään halua kiirehtiä ja tehdä huonoja ratkaisuita, Daly sanoi.

– Voimme ehdottomasti myös siirtää aloitusta myöhemmäksi. Olemme jatkuvasti yhteydessä seurojen kanssa. Uskon, että pelaajat ja seurat ymmärtävät melko hyvin, mitä tammikuun alussa aloittaminen vaatisi.

Jotta kausi voisi alkaa 1. tammikuuta, pakollisten harjoitusleirien pitäisi käynnistyä joulukuun puolessa välissä. Eri alueiden koronasäännösten vuoksi pelaajien täytyisi matkustaa paikalle jo aiemmin.

– Joillain alueilla on voimassa karanteenisääntöjä, kun tullaan kaupunkiin. Se huomioon ottaen, sanoisin, että aika alkaa käydä vähiin.

Lue myös:

    Uusimmat