NHL:n ensi kauden suunnitelmista esimakua, liigapomolla erityinen toive – "Jos voimme välttää sen, teemme niin"

1:14
Videolla kuvaa NHL:n Stanley Cup -finaaleista.

NHL:n komissaari Gary Bettman uskoo, että uusi NHL-kausi käynnistyy joulu-tammikuussa.

NHL:n finaalisarja on parhaillaan täydessä käynnissä, mutta tulevan kauden suunnitelmatkin ovat pyörineet keskusteluissa jo pidemmän aikaa. Koronaviruksen vuoksi pudotuspelit viivästyivät useammalla kuukaudella, joten luonnollisesti tulevan kauden alkukin siirtyy myöhemmäksi.

Toistaiseksi mitään konkreettista päivämäärää ei olla lyöty lukkoon, mutta alkuperäisten suunnitelmien mukaan NHL pyrkisi aloittamaan uuden kautensa joulukuussa. Nyt komissaari Bettman on avannut hieman NHL:n suunnitelmia.

– Joulukuun ensimmäinen on aina ollut teoreettinen päivämäärä. En kuitenkaan yllättyisi siitä, jos se venähtää myöhempään joulukuuhun tai jopa tammikuuhun, Bettmann kertoo Sportsnetin mukaan.

Bettman kuitenkin painottaa, että suunnitelmat ovat vielä vahvasti vaiheessa, eikä mitään ole vielä päätetty monien epävarmuustekijöiden vuoksi.

Uuden NHL-kauden yllä on vielä suuria kysymysmerkkejä, joihin liigan päättäjätkään ei tiedä vielä vastausta. NHL tekee kuitenkin kaikkensa löytääkseen turvallisen ratkaisun kauden läpiviemiseksi.

– Me aiomme tehdä samalla tavalla kuin teimme valmistautuessamme kauden jatkamiseen. Tutkimme kaikki vaihtoehdot ja olemme joustavia, jotta voimme toteuttaa sen, kun sopiva aika koittaa, Bettman sanoo.

Bettman toivoo, että NHL pystyy pelaamaan täyden 82 ottelun runkosarjan jopa tiukankin otteluohjelman avulla. Kausi halutaan viedä päätökseen jo hyvissä ajoin alkukesästä, vaikka kauden alku venähtäisikin vuodenvaihteeseen.

– Haluaisin pysyä niin kaukana kesästä kuin mahdollista. Tavoitteemme on aina ollut saada kausi päätökseen ennen kesäkuun loppua. Kesällä pelaaminen oli meille tärkeää nyt (tänä vuonna), mutta jos voimme välttää sen, teemme niin, Bettman sanoo NHL:n sivuilla.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja