NHL:n yön suomalaiset: Kaapo Kakko ahersi ilman päävalmentajaa – Jesperi Kotkaniemi ja Joel Armia kärsivät tappion

Jääkiekon NHL:ssä Washington Capitals voitti kotonaan New York Rangersin 2–1. Kotijoukkueen ykkösnimi oli venäläistähti Aleksandr Ovetshkin, joka teki ottelun päätöserässä kaksi maalia.

Ovetshkin on tällä kaudella tehnyt nyt yhteensä 14 maalia.

Rangersin ainoan osuman viimeisteli Artemi Panarin ottelun avauserässä. Rangersin suomalaishyökkääjä Kaapo Kakko jäi ottelussa pisteittä. Kakko pelasi ottelussa reilut 11 minuuttia.

Rangersille ottelu oli toinen peräkkäinen, kun päävalmentaja David Quinn ja tämän kolme apulaista olivat sivussa NHL:n koronavirusprotokollan vuoksi. Rangersin valmentajana ottelussa oli Kris Knoblauch.

Vancouver haki Montrealista jatkoaikavoiton

Vancouver Canucks voitti Montrealin Canadiensin vieraskaukalossa 3–2, kun Vancouverin J.T. Miller ohitti Montrealin maalivahdin Jake Allenin jatkoajalla. Jatkoaikaa oli pelattu karvan yli kaksi minuuttia Millerin maalin syntyessä.

Montrealin suomalaispelaajista Jesperi Kotkaniemi pelasi 17 minuuttia ja kärsi lisäksi kahden minuutin rangaistuksen. Joel Armia puolestaan kellotti jääaikaa reilut 12 minuuttia. Artturi Lehkonen ei ollut Montrealin kokoonpanossa.

Calgary Flames haki vierasvoiton, kun se kaatoi Toronto Maple Leafsin maalein 4–3. Voitto oli Calgarylle neljäs sen jälkeen, kun joukkueen valmentajaksi ryhtyi Darryl Sutter. Sutter on luotsannut Calgaryä nyt viidessä ottelussa.

Torontolla on ollut puolestaan vaikeaa viime aikoina. Ottelu oli joukkueelle kolmas peräkkäinen tappio ja viimeisestä seitsemästä ottelusta se on hävinnyt nyt kuusi.

Calgaryn suomalaispuolustaja Juuso Välimäki ahersi kaukalossa 12 minuuttia tehopisteittä. Välimäki kärsi myös kahden minuutin rangaistuksen.

Määttä     LAK 0+0 -3 0 0 -   12:41

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.