NHL:n yön suomalaiset: Mikko Rantanen maalasi – suomalaiskonkari hurjassa lyönnissä Columbusta vastaan

Suomalainen konkarihyökkääjä Valtteri Filppula vietti jääkiekon NHL:ssä railakasta tehoiltaa, kun hänen edustamansa Detroit Red Wings käänsi takaa-ajoasemansa 5–2-voitoksi Columbus Blue Jacketsia vastaan.

Columbuksen Patrik Laine pääsi syöttöpisteille neljän tehopisteettömän pelin jälkeen. Laine syötti kotijoukkueen ensimmäisen maalin.

Vastustaja Detroit jyräsi kuitenkin kahden maalin takaa-ajoasemasta 5–2-voittoon. Uusi vaihde löytyi toisen erän puolivälin jälkeen, kun Detroit iski kolme maalia noin kolmessa minuutissa. Valtteri Filppula syötti Red Wingsin maaleista kolme.

Kolmen tehopisteen ottelu on Filppulalle harvinaista herkkua. Hän oli viimeksi iskenyt kolme pinnaa peliin marraskuussa 2018, jolloin Filppula edusti New York Islandersia ja vastassa oli New York Rangers.

Columbus ja Detroit pitävät perää keskisessä divisioonassa. Kausi päättyy molemmilla joukkueilla viikonloppuna.

Läntisessä divisioonassa Mikko Rantanen teki Colorado Avalanchelle maalin 3–2-voitto-ottelussa Los Angeles Kingsiä vastaan.

Rantanen iski ylivoimalla joukkueensa 1–1-tasoituksen. Osuma oli suomalaiselle jo kauden 30:s – Rantanen on NHL:n maalipörssissä kolmantena.

Kaapo Kähkönen puolestaan torjui kotivoiton Minnesota Wildille. Anaheim Ducks kaatui jatkoajalla luvuin 4–3. Kähkönen torjui 22 kertaa.

Washington Capitals pyrki tasoihin itäistä divisioonaa johtavan Pittsburgh Penguinsin kanssa, mutta vastustaja Philadelphia Flyers torppasi toiveet. Flyers voitti vierasottelunsa 4–2.

Pittsburghilla on runkosarajaotteluita jäljellä yksi, Washingtonilla kaksi.

Raanta    ARI loukkaantunut

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset   aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.

Juttua päivitetty kello 8.14 San Josen ja Arizonan välisen ottelun päätyttyä.