NHL:n yön suomalaiset: Patrik Laine on NHL-uransa kovimmassa paikassa

Suomalaiset pääsivät maalintekoon jääkiekon NHL:ssä, kun vieraileva Dallas Stars kaatoi Nashville Predatorsin 4–1. Columbus Blue Jacketsin Patrik Laineella on sen sijaan vaikeaa.

Esa Lindell teki Dallasille ottelun avausmaalin kolmannella peliminuutilla ja Miro Heiskanen viimeisen maalin tyhjään verkkoon kolmannessa erässä 18. minuutilla.

Joukkuetoveri Roope Hintz nappasi syöttöpisteen toisessa erässä. Lindell sai ensimmäisessä erässä myös kaksi jäähyminuuttia kampituksesta. Nashvillen maalia vahti Juuse Saros, joka torjui 27 laukausta 30:stä.

Pisteittä jäivät Nashvillen Mikael Granlund, Erik Haula ja Eeli Tolvanen.

Islanders tarjoili kiekkomyrskyn

Toisaalla kahden itärannikon suurkaupungin kohtaamisessa taottiin pisteitä kuin koripallossa konsanaan, kun isäntäjoukkue New York Islanders voitti Washington Capitalsin tähtitieteellisin lukemin 8–4.

Maalimyrskyssä New Yorkin joukoissa luisteleva suomalainen Leo Komarov pääsi pisteille avustettuaan Jordan Eberlen maalia ottelun alkumetreillä. Ottelun supertähti oli kanadalaispelaaja Mathew Barzal, joka teki hattutempun ja nappasi vielä päälle kaksi syöttöpistettä.

Pohjoisempana pelatussa Ottawa Senatorsin ja Montreal Canadiensin 1–4-maalein päättyneessä ottelussa voittoisan vierasjoukkue Montrealin paidassa pelaava Artturi Lehkonen nappasi pisteen Paul Byronin maalista toisessa erässä.

Laineen hankalaan jamaan ei tullut helpotusta

Muiden päivän otteluissa jäillä olleiden suomalaisten tarjoilut jäivät laihanlaisiksi. Pisteittä jäi muun muassa Columbus Blue Jacketsin hyökkääjä Patrik Laine. Tampa Bay Lightning voitti vierailleen Columbuksen 3–2.

Laine on NHL-uransa kovimmassa paikassa. Maaliskuun 14 ottelussa hän teki vain 1+3 pistettä ja on nyt jäänyt ilman tehopisteitä jo neljässä ottelussa peräkkäin. Peliaikaa Laineella oli tällä kertaa hieman alle 20 minuuttia, kun viimeksi Tampa Baytä vastaan peliaika putosi vain runsaaseen 13 minuuttiin.

Suomalaiset jäivät pisteittä myös Buffalo Sabresin ja New York Rangersin jatkoajalla luvuin 2–3 ratkenneessa ottelussa. Buffalon paidoissa pelasivat puolustajat Henri Jokiharju ja Rasmus Ristolainen, Rangersin riveissä hyökkääjä Kaapo Kakko.

Pisteitä ei myöskään ropissut suomalaisille Florida Panthersin voitettua Detroit Red Wingsin jatkoajan jälkeen 3–2. Floridan joukoissa kiekkoilivat Juho Lammikko, Eetu Luostarinen sekä Markus Nutivaara, jonka peliminuutit jäivät alle kymmeneen. Floridan kapteeni Aleksander Barkov oli edelleen poissa alavartalovamman vuoksi.

Lankisen puolustus ei pitänyt Chicagon haavilla

Chicago Blackhawks kärsi kotikenttätappion vieraillutta Carolina Hurricanesia vastaan maalein 3–4. Chicagon maalilla vahtinut Kevin Lankinen torjui 27 laukausta 31:stä, mutta läpi menneet kiekot riittivät Chicagon upottamiseen.

Boston Bruinsin ja Pittsburgh Penguinsin 1–4-ottelussa jäillä ei ollut yhtäkään suomalaista, sillä Bostonin Tuukka Rask sekä Pittsburghin Kasperi Kapanen olivat molemmat poissa loukkaantumisten vuoksi.

Vegas - Minnesota         kesken

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.