NHL:n yön suomalaiset: Nuorten maailmanmestari debytoi NHL:ssä – Joonas Donskoi pisteille voitossa

Jääkiekon NHL:ssä Boston Bruins pyöritti kotikaukalossaan Washington Capitalsia miten tahtoi. Washington sai iskettyä ainoan maalinsa vasta viimeisessä erässä, joten Bostonin voittolukemiksi kirjattiin 5–1.

Brad Marchand teki Bostonin maaleista kaksi ja syötti yhden. Joukkueen juhlittu suomalaismaalivahti Tuukka Rask oli lepovuorossa, mutta Jaroslav Halak varmisti Bostonin voiton 31 torjunnalla.

Washingtonin vahti Vitek Vanecek sai tehdä neljän päästetyn maalin jälkeen tilaa Ilja Samsonoville toisen erän lopulla. Vanecek torjui pelissä 14 kertaa, Samsonov kuusi. Bostonin Halakin haaveet nollapelistä tuhosi Jakub Vranan maali kolmannen erän puolivälin jälkeen. Maali jäi koko pelin viimeiseksi.

Joukkueet kohtasivat toista kertaa tällä viikolla. Keskiviikkona voitto meni voittolaukauskisan jälkeen Washingtonille. Kauden aiemmista kahdesta kohtaamisesta kumpikin joukkue voitti yhden. Ennen Bruinsilta saatua selkäsaunaa Capitals oli voittanut neljä edellistä otteluaan.

Coloradon Donskoi pisteille

Suomalaishyökkääjä Rasmus Kupari teki NHL-debyyttinsä, kun hänen seuransa Los Angeles Kings kohtasi kotiottelussaan St. Louis Bluesin. Kupari oli jäällä reilut kymmenen minuuttia, mutta ei päässyt vielä pisteille.

Pelin voitto meni jatkoajalla 3–2-luvuin Bluesille, jonka maalilla Ville Husso torjui 28 laukausta 30:sta. David Perron iski Bluesin molemmat varsinaisen peliajan maalit, ja Mike Hoffman viimeisteli voiton jatkoajalla.

Kingsin maalia vahtinut Calvin Petersen torjui 19 kertaa. Los Angeles on voittanut joukkueiden neljästä aiemmasta kauden kohtaamisesta kolme.

Colorado Avalanchen riveissä suomalaishyökkääjistä Mikko Rantanen jäi tällä kertaa pisteittä, mutta Joonas Donskoi otti syöttöpisteen joukkueen ensimmäisestä maalista Anaheim Ducksia vastaan. Peli ratkesi Coloradolle jatkoajalla Valeri Nitshuskinin maalilla, joka sinetöi loppulukemiksi 3–2.

Kurashevin osuma sinetöi Chicagon voiton

Chicagossa isäntäjoukkue Blackhawksin ja Tampa Bay Lightningin kohtaaminen venyi voittolaukauskisaan varsinaisen peliajan päätyttyä tasan 3–3.

4–3-lukemat ratkaisi lopulta Chicagolle Philipp Kurashevin osuma, jota Tampa Bayn Curtis McElhinney ei kyennyt torjumaan.

Tampa Bay oli voittanut joukkueiden kolme aiempaa kohtaamista tällä kaudella.

Suomen Kevin Lankinen oli sivussa Chicagon maalilta. Malcolm Subban torjui Blackhawksille 37 kertaa. Tampa Bayn McElhinney pääsi huomattavasti vähemmällä, kun hänen maaliaan kohti lauottiin 27 kertaa. Torjuntoja hän kirjautti 24.

ei suomalaisia.

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.