NHL:n yön suomalaiset: Jesse Puljujärvellä nihkeä paluu Edmonton Oilersin paitaan, Pekka Rinteelle rutiinivoitto

Edmonton Oilersin Jesse Puljujärvi joutui nielemään tappiota heti paluupelissä, kun sarjajumbo Los Angeles Kings kuritti vierasjoukkuetta 5–2. Puljujärven pelistä ei juuri näkynyt uusia valonpilkahduksia.

Videolla raporttia Patrik Laineen hattutempusta.

Puljujärvi pelasi ensimmäisen ottelun Edmonton Oilersin uuden valmentaja Ken Hitchcockin alaisuudessa. Hitchcock heitti Puljujärven samana ketjuun sentteri Ryan Nugent-Hopkinsin ja laituri Jujhar Khairan kanssa.

Vaikka neljän ottelun farmiputki sujui lupaavasti, mutta ensimmäinen NHL-ottelun paluun jälkeen oli samanlaista väkinäistä tahkoamista kuin alkukaudellakin.

Puljujärvelle kertyi peliaikaan alle kahdeksan minuuttia, eikä häntä juurikaan nähty jäällä, kun Oilers jahtasi tasoitusmaalia kolmannessa erässä.

Suomalaishyökkääjä ei saanut yhtään laukausta aikaiseksi, mutta kärsi yhden kahden minuutin rangaistuksen toisen erän lopussa, kun hänet komennettiin istunnolle Jeff Carterin kiinnipitämisestä.

Puljujärvi joutui Kingsin pelaajien äsittelyyn, kun hän meni tökkimään Kingsin maalivahtia Calvin Peterseniä vihellyksen jälkeen. Puljujärvi selvisi kuitenkin melko pienellä poikapainilla.

Pelin sankari oli Kingsin veteraanihyökkääjä, joka sinetöi hattutemppunsa iskemällä kiekon tyhjään Oilersin maaliin lopussa. Oilers otti maalivahti Cam Talbotin pois, vaikka tähtipelaaja Connor McDavid istui jäähyllä.

Hitchcock näki kuitenkin Puljujärven pelissä hyvääkin. Valmentajan mukaan hän paransi ottelun edetessä.

– Hänen pelissään oli hyviä merkkejä. Siitä lähdemme kehittämään peliä, hän sanoi seuran Twitter-tilillä.

Nashville Predators otti Pekka Rinteen johdolla rutiininomaisen voiton Anaheim Ducksista lukemin 5–2. Rinne ei tarvinnut voittoon kuin 17 torjuntaa.

Rinteellä on kasassa 14 ottelusta peräti kymmenen voittoa.

Ottelun sankari oli Austin Watson, joka teki uransa ensimmäisen hattutempun. Watson on Nashvillen kolmas pelaaja, joka on tehnyt hattutempun tällä kaudella (Filip Forsberg, Colton Sissons, Calle Järnkrok).

Anaheimin Kalle Kossila otti kaksi kahden minuutin rangaistusta kampituksesta. Ensimmäisessö kohteena oli Nick Bonino ja toisessa Ryan Hartman

Anaheimin valmentaja Randy Carlyle harmitteli, ettei ettei Predatorsin puolustaja Matt Irwin saanut jäähyä tilanteesta, jossa hän taklasi polvella Kossilaa.

– Se oli pelin käännekohta, Carlyle sanoi.

Koskinen EDM luukkuvahtina

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset. ​​​​​​​​​​​​​​

Lisätty Hitchcockin kommentit Puljujärvestä 9.49.