NHL:n yön suomalaiset: Mikko Rantanen palasi tehokkaasti, Montrealin suomalaiset pelipäällä

NHL:ssä Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjät Mikko Rantanen ja Joonas Donskoi palasivat peleihin liigan koronaprotokollan aiheuttaman tauon jälkeen.

Joukkue kertoi viime viikolla, että Rantanen oli sivussa peleistä altistuksen takia, mutta Donskoi puolestaan oli antanut positiivisen virusnäytteen. Rantanen missasi neljä peliä, Donskoi viisi. Suomalaisten lisäksi koronaprotokollasta vapautui maalivahti Philipp Grubauer.

–  En tiedä, miten kundit pärjäävät tauon jälkeen. Ei ole helppoa palata ja jatkaa siitä, mihin jäi, Coloradon valmentaja Jared Bednar aprikoi ennen San Jose Sharksin kohtaamista.

Sekä Rantanen että Donskoi osoittivat pelikuntonsa tekemällä pisteitä San Josea vastaan. Sharks kaatui luvuin 3–0.NHL:n suomalaisten maalipörssiä ennen Florida Panthersin Aleksander Barkovia johtava Rantanen teki yhden maalin ja syötti kaksi nostaen kauden tehoikseen 27+28=55. Donskoi tehoili yhden syöttöpisteen.Grubauer torjui nollapelin pysäyttäen 21 laukausta.

Ennen peliä Donskoi kuvaili tuntemuksiaan koronatartunnasta.

–  Minulla oli jonkin verran oireita ja se oli kurjaa. Onneksi se on nyt ohi. Ne olivat aika rankat kaksi viikkoa, hän sanoi nhl.comin mukaan.

Winnipeg hävisi taas

Suomalaishyökkääjät Joel Armia ja Artturi Lehkonen pääsivät molemmat maalintekoon, kun heidän joukkueensa Montreal Canadiens otti kotijäällään 5–3-voiton Winnipeg Jetsistä.

Armialle maali oli kauden seitsemäs, Lehkoselle viides. Kaksikon maalit tulivat peräkkäin toisessa erässä.

Ensin Lehkonen kavensi rannelaukauksella maalin ylänurkkaan ohi Winnipegin veskarin Connor Hellebuyckin. Sen jälkeen Armia tasoitti pelin ylivoimatilanteessa lukemiin 3–3. Lehkosen maalista alkoi Montrealin neljän osuman putki, joka siirsi joukkueen kahden maalin tappioasemasta kahden maalin johtoon.

Nick Suzuki teki Montrealin maaleista kaksi ja syötti yhden. Winnipegin Hellebuyck torjui 34 laukauksesta 30, kun taas Montrealin Jake Allenin maalia kohti lauottiin vain 22 kertaa. Allen pysäytti kiekon 19 kertaa.

Winnipeg hävisi kuudennen ottelunsa putkeen. Se on Kanadan divisioonassa sijalla kolme. Neljäntenä on yhden ottelun vähemmän pelannut Montreal.

Määttä     LAK 0+0 0 0 2     -   17.17

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset   aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.