NHL:n yön suomalaiset: Joonas Donskoin kuiva putki poikki, Mikael Granlundille maali ja kehut

San Jose Sharksin Joonas Donskoi ehti pelata kuusi ottelua ilman tehopisteitä ennen kuin Calgary Flamesia vastaan rävähti. Mikko Rantanen ja Mikael Granlund esiintyivät niin ikään edukseen.

Videolla Tulosruudun raporttia Leijonien EHT-turnauksesta.

Donskoi teki tehot 1+1, kun Sharks kaatoi Calgaryn 3–1. Laitahyökkääjä ehti pelata yhdeksän ottelua ilman maalia.

Donskoi sai hyvän näyttöpaikan kärkiketjussa Joe Pavelskin ja Evander Kanen rinnalla. Hän oli järjestelemässä heti Sharksin avausosumaa heti ensimmäisellä minuutilla. Donskoi törkkäsi kiekon siviviivan alla Pavelskille yhdellä kädellä, ja Pavelski jatkoi kiekon maalintekijä Kanelle.

Sama vitja oli asialla toisessa erässä Sharksin 2–0-maalissa. Kane puudutti hyvin maalin takana ja antoi tarkan syötön maalin eteen Donskoille. joka sai napauttaa vapauttavan osuman.

Mikael Granlund jatkoi tehokkaita otteitaan Minnesota Wildin paidassa iskemällä maalin 3–2-voitossa St. Louis Bluesista. Granlund valittiin ottelun ykköstähdeksi. Wildin valmentaja Bruce Boudreau kehui ottelun jälkeen, että Granlund on joukkueen paras hyökkäävä pelaaja.

Wildin seitsemän ottelun vieraskiertue sujui loistavasti, sillä joukkue voitti viisi ottelua.

Mikko Rantanen sai kahden ottelun kiikariputken poikki, kun Colorado Avalanche voitti Edmonton Oilersin 4–1. Rantanen iski avausmaalin ja sai vielä syötön Tyson Barrien 4–0-maaliin.

Mikko Koskinen vaihdettiin Edmontonin maalille kesken ottelun, kun Cam Talbot oli imaissut kolme osumaa. Koskinen päästi 13 vedosta yhden sisään.

Tuukka Rask oli edelleen sivussa henkilökohtaisen syyn takia Boston Bruinsin maalilta, mutta Jaroslav Halak hoiteli homman 4–1-voitossa Vegas Golden Knightsista. Hän torjui kaikkiaan 37 kutia.

Haula VKG loukkaantunut
Rask BOS ei kokoonpanossa (henkilökohtainen syy)

​​​​​​​
Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.