NHL:n viimeisistä pudotuspelipaikoista tulinen kamppailu – suomalaiset supertähdet hilkulla, idässä hurja tilanne

Jääkiekon NHL:n viimeisistä pudotuspelipaikoista tullaan käymään raju kamppailu. Itäisessä konferenssissa pääsyn pudotuspeleihin on varmistanut viisi joukkuetta, mutta jäljellä olevista kolmesta paikasta taistelee neljä joukkuetta, joista jokaisessa on suomalaisedustusta.

Pittsburgh Penguins (97 pistettä), Carolina Hurricanes (95), Columbus Blue Jackets (94) ja Montreal Canadiens (94) ovat kolmen pisteen sisällä, kun kullakin on runkosarjaa kaksi ottelua jäljellä. Yksi tästä nelikosta jää runkosarjaan, ja nykyhetkellä tämä kohtalo olisi osumassa Montrealille.

Pittsburghin NHL-miehistössä pelaa tällä hetkellä suomalaisista puolustaja Olli Määttä, ja Carolinaa tähdittävät ennätyskautensa pisteiden valossa tahkonneet Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen, kun taas Saku Mäenalanen on jäänyt viime aikoina kokoonpanon ulkopuolelle. Jarmo Kekäläisen manageroimassa Columbuksessa ovat kakkosmaalivahti Joonas Korpisalo, puolustaja Markus Nutivaara sekä viime ajat kokoonpanon ulkopuolella ollut hyökkääjä Markus Hännikäinen. Montrealissa on peräti neljä suomalaista: kakkosmaalivahti Antti Niemi ja hyökkääjät Joel Armia, Jesperi Kotkaniemi sekä Artturi Lehkonen.

Läntisessä konferenssissa pudotuspelipaikkansa on varmistanut jo seitsemän joukkuetta. Viimeisessä pudotuspelipaikassa on vahvasti kiinni Colorado Avalanche. Se on neljä pinnaa Arizona Coyotesin edellä, kun kummallakin joukkueella on enää kaksi runkosarjaottelua pelaamatta.

Colorado varmistaa playoff-paikkansa, jos se ottaa vielä pisteenkin. Arizonan olisi voitettava molemmat ottelunsa ja Coloradon hävittävä kumpikin koitoksensa varsinaisella peliajalla, jotta kojootit yltäisivät kevätpeleihin.

Coloradon riveihin lukeutuu viime aikoina loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut hyökkääjätähti Mikko Rantanen, ja Arizonaa edustaa niin ikään sairastuvalla oleva maalivahti Antti Raanta.

Pudotuspelipaikkansa varmistaneet NHL-joukkueet (suluissa suomalaispelaajat):

Itäinen konferenssi:

Tampa Bay Lightning
Boston Bruins (Tuukka Rask)
Washington Capitals
Toronto Maple Leafs (Kasperi Kapanen)
New York Islanders (Leo Komarov, Valtteri Filppula)

Läntinen konferenssi:

Calgary Flames (Juuso Välimäki)
San Jose Sharks (Joonas Donskoi)
Winnipeg Jets (Patrik Laine, Sami Niku)
Nashville Predarors (Pekka Rinne, Juuse Saros, Mikael Granlund, Miikka Salomäki)
St. Louis Blues
Vegas Golden Knights (Erik Haula)
Dallas Stars (Miro Heiskanen, Esa Lindell, Julius Honka, Roope Hintz)

Lue myös:

    Uusimmat