Keskisormea todennäköisyyksille – Sebastian Aho avaa, miksi Carolina liitää: "Iso juttu"

Aho: Nämä on juuri niiitä pelejä mitä haluaa pelata 4:46
Carolina Hurricanesin Sebastian Aho kommentoi kautta.

Carolina Hurricanes on näyttänyt jääkiekon NHL:ssä keskisormea todennäköisyyksille. Vuodenvaihteen kulmilla Carolina oli pudotuspelisijojen ulkopuolella ja tilastotieteilijät pitivät sen playoff-paikkaa epätodennäköisenä, mutta niin vain hurrikaanipaidat ovat väkevillä kevätesityksillään kairanneet pudotuspelipaikoille, kun runkosarja on loppusuoralla. Sebastian Aho avaa, miksi.

– En tiedä, muutimmeko hirveästi mitään isommin. Totta kai pieniä asioita tehtiin paremmin. Iso juttu on, että saatiin hyvä itseluottamus ja hyvä putki päälle. Voitot auttavat siihen, että saa itseluottamusta. Lähti hyvä kierre. Moni asia vaikuttaa, mutta pelin sisällä on niin paljon pieniä juttuja, mitä aloimme tehdä paremmin. En osaa sanoa yhtä, mutta varmasti moni asia, Aho summasi MTV Urheilulle ennen Toronto-ottelua, joka päättyi Carolinan 4–1-voittoon.

Käytännössä koko kevät on ollut Carolinalta pudotuspelitaistelua, kun joukkue on taistellut pääsystä kevätkekkereihin. Aho on sanojensa mukaan pystynyt samalla nauttimaan jääkiekosta niin paljon kuin on mahdollista.

– Nämä ovat just niitä pelejä, mitä haluaakin.

Carolina nousi tuoreeltaan itäisessä konferenssissa seitsemänneksi, kahden pisteen päähän Pittsburghista, mutta Columbus ja Montreal hengittävät hurrikaanien niskaan vain yhden pisteen päässä ja yksi näistä joukkueista jää playoff-sijojen ulkopuolelle. Kullakin on vielä kaksi runkosarjapeliä jäljellä.

– Olemme ansainneet tämän, että meillä on mahdollisuus itse omalla tekemisellämme mahdollisuus päästä sinne (pudotuspeleihin).

Olennainen vaikutus liitoon on ollut Ahon mukaan myös Carolinan joukkuehengellä.

– Sillä on suuri merkitys. Meillä on hyvä meininki, olemme tiivis porukka. Meillä on hymy suussa, kun tulemme hallille. Se vaikuttaa, ja välitämme toisistamme. Se siirtyy kentällekin. Sielläkin uhraudutaan ja tehdään toisillemme töitä. Se on iso juttu, Aho korosti.

Myös Aho on lyönyt puuta uuniin tahkoamalla tehopisteidenkin valossa uransa parhaan NHL-kauden. Siinä missä viime kaudella hän iski 65 pinnaa, nyt paunoja on kasassa jo 82. Samalla Aho on aiemman laiturin tontin sijaan pelannut keskushyökkääjänä.

– Olen pystynyt olemaan paljon parempi esimerkiksi omassa päässä ja aloituksissa ja muissa, mitä olen ennen ollut. Monia asioita on kyllä tullut opittua tänä vuonna, Aho kertoi.

Aho kertoo ylälaidan videolla myös, millainen merkitys suomalaisella joukkuekaverilla Teuvo Teräväisellä on hänelle kaukalon ulkopuolella ja miten paljon sopimuksen umpeutuminen kesällä on pyörinyt mielessä.

Teräväinen: Hienoa olla ratkaisemassa molempiin suuntiin 2:37
Teuvo Teräväinen kommentoi kautta.

Lue myös:

    Uusimmat