NHL:n yön suomalaiset: Kärkiseuran suomalaispuolustajalla moitteeton iltapuhde – pudotuspelit aivan ovella

Jääkiekon NHL:n läntisen konferenssin voiton jo varmistanut Calgary Flames taipui Anaheim Ducksille maalein 1–3, mutta Flamesin suomalaispuolustaja Juuso Välimäki pelasi moitteettoman iltapuhteen.

Välimäki oli jäällä Calgaryn ainoan, Derek Ryanin iskemän, 1–2-kavennusmaalin aikana, eikä hänen jäällä ollessaan Flamesin nuottaan tehty yhtään osumaa. Välimäen tehotilasto jäi yhden pykälän plussan puolelle.

Välimäki sai jääaikaa reilut 17 minuuttia. Ottelu taalaliigassa oli hänelle toinen kuntoutusjakson jälkeen. Hän palasi NHL-jäille pitkän tauon jälkeen tiistain vastaisena yönä ja kirjautti tuolloin yhden syöttöpisteen Los Angeles Kingsiä vastaan.

Calgarylla ja Anaheimilla on runkosarjaa jäljellä vielä yksi ottelu. Anaheim jää pudotuspelien ulkopuolelle, Calgary sen sijaan voittaa läntisen konferenssin.

NY Rangers - Ottawa 1-4
ei suomalaisia

Chicago - St. Louis 4-3 vl.

Anaheim - Calgary   3-1
Välimäki CGY 0+0 +1 0 4 - 17.39

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.