NHL:n supertähti otti toimittajan hampaisiinsa – ripitti kesken lehdistötilaisuuden: "On erittäin harmillista, että saan sinulta kysymyksen"

NHL:n ja Toronto Maple Leafsin suurimpiin tähtiin lukeutuva Auston Matthews ei ollut tyytyväinen mies viime yönä Columbus Blue Jacketsia pelatun ottelun jälkeen.

Syy jenkkisentterin nyrpeyteen oli varmasti osittain 0–2-tappiossa ja vastustajan maalivahdin Joonas Korpisalon loistoillassa, mutta myös kysymyksen esittäneessä toimittajassa.

Matthewsilta kommenttia kysynyt Toronto Sunin toimittaja Steve Simmons oli aiemmin tänä kesänä uutisoinut pelaajan koronavirustartunnasta. Maple Leafs ei NHL:n uusien ohjeiden mukaisesti vahvistanut Simmonsin tietoja, mutta pelaaja itse myöhemmin myönsi saaneensa tartunnan.

– Ensinnäkin on erittäin harmillista, että saan sinulta kysymyksen tässä kohtaa, Steve. Haluaisin sanoa, että en todellakaan arvostanut sitä artikkelia, jonka kirjoitit minusta pari kuukautta sitten. Se oli minusta hieman epäeettinen, jos ollaan rehellisiä, Matthews aloitti vastauksensa.

Ripityksensä jälkeen pokerikasvoinen Matthews jatkoi kysymyksen aiheeseen eli vastustajan puolustuksen kommentointiin.

Simmons sanoi lehdistötilaisuuden jälkeen Twitter-tilillään, ettei hänellä ole mitään ongelmaa Matthewsin kanssa.

– Hän ei ole journalisti. Hän on ammattilaisurheilija. Jos emme olisi tässä covid-tilanteessa, olen varma, että olisimme keskustelleet tästä kasvotusten jo kauan ennen tätä, Simmons tviittasi.

NHL:n nykyisen työehtosopimuksen mukaan pelaajien yksityisyyttä kunnioitetaan aiempaa enemmän, kun kysymykseen astuvat tiedot heidän terveydentilastaan. Seurat eivät saa kertoa tällä hetkellä mitään tarkempaa tietoa pelaajiensa loukkaantumistilanteesta, eivätkä ne saa myöskään tiedottaa mahdollisista koronavirustartunnoista.

Koronatapauksista tiedottamisen hoitaa koko liigan kattavasti NHL pelaajien anonymiteettiä suojellen.

Samat liigan sisäiset rajoitukset eivät tietenkään koske mediassa työskenteleviä kirjoittavia toimittajia, kuten vaikkapa Toronto Sunin kiekkokirjoittajaa Simmonsia.

Lue myös:

    Uusimmat