Montrealin suomalaishyökkääjä avautui vaikeasta kaudestaan: "Edellisestä maalista on jo pitkä aika"

NHL:ssä on käynnissä kaikkien aikojen suomalaiskausi 2:28
Tulosruutu kertoi torstaina suomalaispelaajien kaikkien aikojen kaudesta NHL:ssä.

Suomalainen Artturi Lehkonen pelaa kolmatta kauttaan NHL:ssä Montreal Canadiensin paidassa. Joukkueella on hyvät mahdollisuudet päästä pudotuspeleihin, mutta hyökkääjä etsii vielä maalivainuaan.

Lehkonen siirtyi Canadiensiin kaudella 2016-2017. Suomalainen nakutti viime kaudella 66 runkosarjaottelussa 12 maalia ja syötti yhdeksän osumaa. Nyt pelejä on kertynyt 74 ja tehopisteitä 8+17=25.

Maalien määrä huolestuttaa Lehkosta.

– Tämä kausi on ollut minulle vaikea. Edellisestä maalista on jo pitkä aika, hyökkääjä kertoi torstaina entisen seuransa Frölunda Indiansin videolla.

– Meillä on mahdollisuus päästä pudotuspeleihin, se on isoin juttu.

Lehkonen edusti Ruotsin SHL:ssä pelaavaa Frölunda Indiansia kaksi vuotta ennen NHL:ään siirtymistä. Hän iski jälkimmäisellä kaudellaan 16 pudotuspeliottelussa huimat 11 maalia ja kahdeksan syöttöpistettä. Frölunda nappasi keväällä 2016 SHL:n mestaruuden.

Ruotsalaisseura kävi hiljattain Montrealissa tervehtimässä entistä maalitykkiään ja julkaisi täynnä Lehkosen hienoimpia Frölundan paidassa tehtyjä maaleja olevan videon Facebook-sivullaan.

– Se oli elämäni paras kausi. Löysin oikean moodin, joten tein paljon maaleja ja pisteitä. Suurin saavutus oli kuitenkin mestaruus, hän muisteli kevättä 2016 ruotsiksi.

– Suomalaiselle ei ole kovin normaalia sanoa, että pitää Ruotsista. Minä kuitenkin pidin Ruotsissa asumisesta ja kavereistani. Rakastin aikaa Frölundassa.

Hyökkääjä siirtyi NHL:ään SHL:n mestaruuden jälkeen. Hänen mukaansa jokainen ottelu on taalajäillä iso show. 

Kanadalainen kiekkohulluus näkyy kahden miljoonan asukkaan Montrealissa.

– Jos menee kahville, kaikki tietävät, keitä olemme. Se kuuluu työhön, Lehkonen naurahtaa.

Frölunda kohtaa SHL:n pudotuspeleissä Malmö Redhawksin. Kauden 2013-2014 alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden napannut hyökkääjä uskoo vanhan joukkueensa olevan yhä vahvoilla.

– 4-1, helppo voitto, hän virnuilee.


Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

    Uusimmat