NHL:n suomalaistähdestä kantautui huippu-uutisia – "Olen valmis"

Teuvo Teräväinen on valmis palaamaan Carolina Hurricanesin kokoonpanoon jo NHL:n läntisen konferenssin finaalisarjassa Florida Panthersia vastaan. Teräväisen 20. huhtikuuta leikattu vasen käsi on parantunut odotettua nopeammin.

– Käsi on aika hyvä, ei ollenkaan huono. Olen melko lailla valmis palaamaan kaukaloon. Kun päävalmentaja päättää laittaa minut kokoonpanoon, olen valmis, Teräväinen arvioi NHL:n mukaan.

Teräväinen loukkaantui ottelusarjassa New York Islandersia vastaan. Vamma sattui jo joukkueiden toisessa ottelussa 19. huhtikuuta, kun Islandersin Jean-Gabriel Pageau löi suomalaista mailalla.

Teräväinen, 28, oli maanantaina mukana Hurricanesin jääharjoituksissa. Päävalmentaja Rod Brind'Amour arvioi, ettei Teräväinen ole vielä sataprosenttisessa kunnossa, joten pari seuraavaa päivää kertovat enemmän suomalaisen kunnosta.

– Tuollaisen vamman kanssa olo voi olla hyvä. Kyse on kuitenkin siitä, miten hyvin pystyy laukomaan, Brind'Amour sanoi.

Teräväinen on iloinen, ettei kausi päättynytkään hänen osaltaan vammaan. Kevään huipennus jatkuu Florida Panthersia vastaan taistelussa paikasta NHL:n loppuottelusarjassa. Joukkueet aloittavat varhain perjantaina Suomen aikaa Hurricanesin kotikentällä.

– Kundit ovat tehneet hyvää työtä ja pelanneet hyvää jääkiekkoa. Ottelujen seuraaminen sivusta on ollut raskasta, sillä ainahan sitä haluaa auttaa joukkuetta, Teräväinen totesi.

Lue myös:

    Uusimmat