NHL:n nuori supertähti rikkoi jo maagisen rajan – valmentajanvaihdos toi samana päivänä voiton

Edmonton Oilers ilmoitti tiistaiaamuna vaihtavansa valmentajaa. Samana iltana joukkue voitti NHL:ssä San Jose Sharksin jatkoajalla 4-3. Edmontonin supertähti Connor McDavid rikkoi sadan maalin rajan ja lähestyi Mikko Rantasta NHL:n pistepörssissä.

Ylälaidan videolla Patrik Laineen hattutemppu edelliseltä kierrokselta.

Suomen aikaa valmentajavaihdos Todd McLellanista tapahtui tiistain puolella ja ottelu päättyi varhain keskiviikkoaamuna, mutta paikallista aikaa kaikki sattui saman päivän puitteissa. Ken Hitchcock hyppäsi pikaisesti Oilersin penkin taakse ja johdatti joukkueen heti voittoon.

Joonas Donskoi vei San Josen johtoon jo pelin avausminuutilla, kun hän ohitti Oilers-vahti Mikko Koskisen maalin edestä.

Seuraavaksi oli McDavidin vuoro. Hänen 1-1-tasoituksensa oli jo uran sadas maali NHL:ssä. McDavidilta meni maagisen rajan rikkomiseen 230 peliä. McDavid on 21 vuotta ja 311 päivää vanha, joten iän puolesta hän sai aktiivipelaajista neljänneksi nuorimpana sata maalia NHL:ssä. Nuorempina nykypelaajista samaan ovat pystyneet vain Ilja Kovaltshuk, Steven Stamkos ja Sidney Crosby. Kovaltshuk oli sadannen maalinsa aikaan 20 vuotta ja 312 päivää vanha.

Pelien määrässä mitattuna nykypelaajien nopein oli Aleksandr Ovetshkin, sata maalia syntyi 167 ottelussa. Vertailun vuoksi: Patrik Laine on tänään 20 vuotta ja 216 päivää vanha. Hän on tehnyt 91 maalia 174 ottelussa.

Ja sitten takaisin itse otteluun. Peli eteni tasaisena McDavidin tasoituksen jälkeen, San Jose meni aina johtoon ja Edmonton tuli tasoihin.

Jatkoajalla puntit kääntyivät, McDavid tarjoili ja Leon Draisaitl ratkaisi Edmontonille komean voiton Hitchcockin ensimmäisessä pelissä. Voittaminen ei ole Hitchcockille aivan uutta, kyseessä oli hänen valmentajauransa 824:s voittopeli NHL:n runkosarjassa.

McDavid syötti myös joukkueensa 3-3-tasoituksen, joten 1+2-tehoilta nosti hänen tämän kauden tehonsa lukemiin 13+18=31. Mikko Rantanen on pistepörssin kärjessä 32 pisteellään.

Edmontonin maalivahti Mikko Koskinen torjui ottelussa yhteensä 22 laukausta ja vankisti jälleen asemaansa taistelussa ykkösvahdin paikasta. Cam Talbot on ailahdellut pahasti, samaan aikaan Koskinen on voittanut aloittamistaan seitsemästä pelistä viisi.

Lue myös:

    Uusimmat